Netteki Blog

Peryavşan Otu Nedir, Faydaları ve Hazırlanışı

28.02.2023
509
Peryavşan Otu Nedir, Faydaları ve Hazırlanışı

Peryavşan otunu birçok kişi bilmez ve ismini sorsanız daha önce duymamıştır. Fakat bu ot tam bir şifa deposudur , her yörede farklı isimlerle tanınır.

Peryavşan otunun birden fazla faydası vardır fakat bazı sırları daha bilinmiyor. Tabi bunlara rağmen bazı sıkıntılara da çare oluyor.

Bu ot Avrupa , kuzey , Afrika , güney ve batı asya da bol miktarda bulunan peryavşan otu çok kısa sürede büyüyen bir bitkidir.

Yetişmiş olduğu bölgeye göre dik veya yatık gövdeli olarak farklılık gösterir. Bu bitki büyüdüğü zaman çiçekleri açmaya başlar ve rengi beyaza döner.

Bu ot yöreden yöreye değişir ve farklı isimlerle anılır. İşte o isimleri şöyle sıralayalım ; Mayasıl otu , yayla tavşanı , tepe otu , acı yavşan , Meryem otu ve pire tavşanı gibi.

Pervaşyan otu bazı hastalıklara karşı çok etkilidir ve özellikle ülkemizin doğu Anadolu bölgesinde ortaya çıkmıştır. Yan etkisi var mı diye soracak olursanız bu zamana kadar hiçbir yan etkisi ile karşılaşılmamıştır.

Peryavşan Otu Faydaları

Otun içerisinde bol miktarda C,B ve E vitaminleri bulunur. Böyle olduğu için insan vücuduna direnç kazandırır , güç ve kuvvet verir. Peryavşan otu ; mide ağrılarına , mide ve gaz hazımsızlıklarına , idrar yolları enfeksiyonlarına karşı çok etkili ve faydalıdır.

Bunların yanı sıra çocuklarda görülen yüksek ateşi düşürür , bedene hem güç hem de kuvvet vererek kadın ve erkeğin cinsel gücünü arttırır.

Peryavşan Otu Hazırlanışı

Ülkemizde çok sayıda diyabet hastası bulunur. İşte bu ot diyabet hastaları için birebirdir. Kür ile şekerle kullanırsanız harika bir ilaca dönüştürebilirsiniz.

1 avuç peryavşan otu , 1 avuç kara keklik ve 1 litre suyu ilk olarak kaynatın ve sonra 30 dakika kadar demlenmesi için bırakın. 30 dakikanın sonunda su soğuyacaktır ve bir şişeye düzüp buzdolabınıza kaldırın.

Tabi şunu da hatırlatalım tadı biraz acıdır. Bu ot çayını her sabah kahvaltısından önce 1 bardak ılık suyu , yarım fincan peryavşan çayını karıştırıp içiniz.

Bu hazırlamış olduğunuz çay kanda bulunan şeker seviyesini dengeler. İşte bu şekilde diyabet hastalarına da büyük yardımcı olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.