Netteki Blog

Periler Gerçekten Var Mıdır? Periler Hakkında Bilgiler

28.02.2023
643
Periler Gerçekten Var Mıdır?  Periler Hakkında Bilgiler

Peri, sihir yapabilen varlık olarak tanımlanabilir ve ne yazık ki dünyamızda peri diye bir kavram yoktur. Perilerin gerçekte olmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır çünkü insanlar, sihir yapabilme özelliğine sahip değildirler. Bunun yanında birçok insan perilerin varlığına içten içe inanmakta ve bu inanışı destekleyecek şeyler de göstermektedir.

Peri Kavramı Ne Zaman Ortaya Çıktı?

Geçmişten günümüze dek var olduğuna inanılan sihir, büyü gibi kavramları yapabilen insanların peri olduğu inanışı, çok eski bir inanıştır. Gerçek olmadığı halde, eski dinlerin var ettiği ve günümüze de süregelebilmiş bir inanıştır.

İnsanların kendilerinden üstün varlıklara inanma isteği peri kavramını ortaya çıkarmıştır. Sihir yapabilen, insanlar yardım eden ve insan ırkından üstün olan bir ırka inanmak, insanların bazı konulara daha kolay çözüm getirebilmesini sağlamıştır. Bu inanış özellikle din kavramlarında karşımıza çıkar.

Peri İnancı Neden Sürdürülüyor?

Perilere inanmak, eskiden olduğu gibi bir ihtiyaç değil aksine ütopik bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüzde böyle bir şeyin mümkün olamayacağı kanıtlandığı halde bu kavrama inanan insanlar, buna inanmak isteyen ve doğaüstü şeylerin varlığına inanan insanların gerçekleştirdiği bir eylemdir.

Varlıklarının Neden Sürdürüldüğüne İnanılıyor?

Bunun en büyük etkeni elbette medyadır. Film ve dizilerde kullanılmak için oldukça iyi bir malzeme olan peri kavramı, kullanılmakta ve her seferinde farklı formatlar ile izleyiciye sunulmaktadır. Sürekli bu hayali varlıkları sinemada ve televizyonda gören insanların akıllarında aslında bu varlıkların gerçek olabileceği sorusu bu şekilde yer alır.

periler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.