Netteki Blog

PC’ye CD’si Olmadan Yazıcı Nasıl Yüklenir?

28.02.2023
1.098
PC’ye CD’si Olmadan Yazıcı Nasıl Yüklenir?

Bilgisayarlara bağladığımız ekstra donanımlar, onları daha işlevsel hale getirmektedir. Yazıcılar da en çok kullandığımız donanımlardan biridir. Tek bir tıkla belgelerimizi yazdırabilmemize olanak sağlarlar.

Bir yazıcının bu kadar maharetli olmasını sağlayan yazıcının kendisi değil, driver denilen yazılımıdır. Bilgisayarda yaptığınız işlemlerin yazıcıya aktarılabilmesi için bilgisayarınızın o yazıcının varlığından haberdar olması gereklidir.

Sürücüler de işte bu noktada rol oynamaktadır. Basitçe anlatmak gerekirse bir yazıcı sürücüsü bilgisayarınıza belgeleri basabilen bir yazıcı olduğunu söylemektedir.

Sürücüler bilgisayara yüklü değil ise ne kadar uğraşsanız da yazıcıdan herhangi bir şey bastıramazsınız.

Yazıcıların driver CD’leri, aldığınız paketin içinde verilmektedir. Bu CD’ler ile yazıcıyı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Çok sık kullandığımız CD’ler olmadıkları için kaybolma ihtimalleri çok fazladır. Bilgisayarınıza format attıysanız bu sürücülerin teker teker tekrar yüklenmeleri gerekir.

Yazıcınızın CD’si ortalıklarda yoksa bu sorunu çok büyütmenize gerek yoktur. CD kullanmadan da yazıcınızı bilgisayara yükleyebilirsiniz.

Bunun için internetten faydalanmanız gerekecektir. Yazıcınızın markasını ve modelini internet üzerinden aratarak sürücü dosyasını indirebilirsiniz.

Genelde markaların resmi sitelerinde her modelin sürücü dosyası bulunmaktadır. Doğru modelin dosyasını indirdiğinizden emin olarak kurulum işlemine başlayabilirsiniz.

Kurulum için ekstra bir bilgisayar bilgisine ihtiyacınız yoktur. İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak, önünüze çıkan adımları yapın.

Dosyaların bilgisayarınıza yüklenmeleri biraz vakit alabilir. İşlem tamamlandığında bilgisayarınız yeni bir donanım algıladığına dair bir bildirim gönderecektir. CD ile uğraşmadan bu şekilde yazıcı ve diğer donanımları bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Bu sürücü dosyası markanın resmi sitesinde bulunmuyorsa daha önce paylaşılmış internet sitelerinden de faydalanabilirsiniz.

Ancak bu sitelerin resmi siteler kadar güvenli olmadıklarını unutmayınız. İndirdiğiniz dosyaları virüs tarayıcınız ile taratmadan kuruluma başlamayınız. Virüs barındıran dosyalar yazıcınızın düzgün çalışmamasına neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.