Netteki Blog

PC’ye CD Olmadan Kamera Nasıl Yüklenir? Tavsiyeler!

28.02.2023
465
PC’ye CD Olmadan Kamera Nasıl Yüklenir? Tavsiyeler!

Bilgisayarların yapısı donanım ve yazılımdan ibarettir. Donanımlar tek başlarına hiçbir işe yaramazlar. Bir farenin çalışması için fare yazılımının bilgisayarda bulunması gereklidir.

Bilgisayarınıza bağlı hoparlörü kullanabilmeniz için “driver” denilen programının bilgisayara kurulması gerekir. Donanımları kontrol eden bu sürücülerdir.

Driver içindeki kodlar bizim komutlarımızı donanım parçasına ileterek düzgün bir şekilde tepki vermesini sağlamaktadır.

Bilgisayarınıza herhangi bir donanım aldığınızda, mesela kamerayı örnek verelim, kutusunun içinde mutlaka bir driver CD’si bulunur.

Bu CD ile bilgisayarımıza kamerayı tanıtabilmekteyiz. Ancak ilerleyen zamanlarda atılan formatlar sonucu tekrar bir driver yükleme ihtiyacı duyabiliriz.

Bu süre içerisinde CD’nin başına kötü bir şey geldiyse ya da kaybolduysa gidip yeni kamera almanız gerekmiyor. Birçok markanın ve ürünlerinin resmi internet sitelerinde CD içinde bulunan dosyalar bulunmaktadır.

Kameranızın markasını ve modelini internet üzerinde aratarak, varsa resmi sitesinden, bulabilirsiniz.

Bilgisayarınıza indireceğiniz bu sürücü dosyasını çalıştırıp, kurulum işlemini yaptığınızda kameranız eskisi gibi çalışmaya devam edecektir.

Sahip olduğunuz ürünün sitesinde bu tarz bir dosya bulunmuyorsa sizinle aynı sorunu yaşamış veya driver dosyasını paylaşıma açmış kişilerin bağlantılarından dosyayı indirebilirsiniz.

İndirdiğiniz dosyaların üzerlerine tıklayarak kurma işlemine başlayabilirsiniz. Önünüze çıkan adımları takip ederek kolay bir şekilde kurabilirsiniz.

İşlem tamamlandığında bilgisayarınız yeni bir donanım bulunduğuna dair bir uyarıyı zaten verecektir.

CD olmadan donanım yükleme konusunda dikkat edilmesi gereken bir konu da indirdiğiniz sürücü ile kameranızın uyuşmasıdır.

Başka bir modele ait bir sürücü dosyasını bilgisayarınıza kurmaya çalışırsanız kameranız çalışmayacaktır. Her donanımın kendine özgü bir yazılımı bulunmaktadır.

Aynı marka bile olsa modelin bire bir uyduğuna dikkat etmelisiniz. Resmi siteler dışında indirdiğiniz dosyaların virüs barındırma ihtimaline karşı kurmadan önce virüs tarayıcınız ile taratmanızda fayda vardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.