Netteki Blog

Papatya Çayı Nasıl Demlenir? İşte Tarifi

28.02.2023
297
Papatya Çayı Nasıl Demlenir? İşte Tarifi

Papatya çayı huzur veren, sakinleştiren bir çaydır. Papatya çayı diğer bitki çayları gibi demleme yöntemiyle hazırlanır. Hazırlanışı şu şekildedir.

Hazırlanışı: 1 tatlı kaşığı kuru papatya kaynamış suya atılarak demlenmeye bırakılır. 8-10 dakika boyunca demlenmesi beklenir. Ardından süzülerek içmeye hazır konuma getirilir.

Kaynatmadan hazırlamak gerekmektedir. Aksi takdirde bitki, özelliğini kaybeder. Hazır olarak satılan kuru papatya çayları olduğu gibi, aktardan alınarak hazırlanan kurutulmuş papatya da vardır.

Çiçeklere karşı alerjisi olanlar ya da polen alerjisi olanlar papatya çayını kullanmadan önce test etmeleri faydalı olacaktır.

Papatya Çayı Her Gün İçilir mi?

Herhangi bir alerjisi olmayanlar için her gün 1-2 bardak papatya çayı önerilmektedir. Papatya sakinleştirip, huzur veren bir bitki olduğu için uyumaya yardımcı olmaktadır.

Bebeklere de papatya çayı içirilir. Ayrıca sinüzit sorunu yaşayanlar için papatya önerilmektedir. Bu konuda ise papatya buğusu kullanılır.

Papatya Çayının Faydaları Nelerdir?

Uyku sorunu yaşayanlara ve stres içinde olanlara önerilen bir çaydır.

Mide ve bağırsak sorunları için kullanılır. Gastrit ve kolit gibi…

Boğaz ağrılarında gargara olarak kullanılır. Ayrıca ağız ve diş sağlığı için de önerilmektedir.

Mide spazmlarını çözer. Kasılma ağrılarına iyi gelir. Mide bulantısını geçirir.

Kadınlık hormonları üzerinde etkilidir. Regl dönemi başlamadan birkaç gün önce papatya çayı içilirse faydalı olmaktadır. Kadınların hormonel yapısına çok uygun bir bitkidir.

Papatya Çayının Yan Etkileri Var mı?

Alerjik yapıda olan kişiler test yaptırmadan kullanmamalıdır. Papatya çayını kan inceltici ilaçlarla birlikte kullanmak yanlıştır.

Bu tarz ilaç alanlar çayı tüketmemelidir. Papatya çayı uyku verici özellik taşır. Bunu unutmayıp, ona göre kullanmak gerekir.

Hormon bozukluğu olan kadınlar doktor önerisi olmadan papatya çayı kullanmamalıdır. Hamile kadınlar ve emziren kadınlar için de doktor önerisi ile kullanmak gerekmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.