Netteki Blog

Özel harekat polis alımı ne zaman başlayacak? Yaş sınırı ve şartları nelerdir?

28.02.2023
235
Özel harekat polis alımı ne zaman başlayacak? Yaş sınırı ve şartları nelerdir?

Özel harekat polisi alımları konusunda tam bir kafa karışıklığı söz konusu diyebiliriz. İlk yapılan açıklamada 10 ekim pazartesi olduğu söylenmişti ve ardından ertelindi ve 17 ekim tarihinde olacak diye açıklama yaptılar. Beklenen gün geldi geçti ve hala özel harekat polis alımının ne zaman yapılacağı şu an tam net olarak belli değil. Bunun nedeni ise Polis akademisinin web sitesinde yapılan açıklamaya göre bir takım teknik aksaklıklar varmış. Bu sorunlar çözüldüğü zaman ek kısa süre içerisinde sorun çözülecek.

Başvuru şartları nelerdir?

Özel harekat polisi olmak bir çok gencin hayalleri arasında. Polis akademisine bağlı olan meslek eğitim merkezlerine, kriterlere uygun kişileri alacaklar. Peki gereken özellikler ve şarlar neler?

1 – Askerliğini yapmış

2 – 28 yaşından gün almamış kişiler

3 – En az lise yada ona denk okuldan mezun olmak ( Bildiğiniz üzere artık KPSS şartı yok ! )

Yukarıdaki özelliklere sahip 10 bin öğrenci adayı alınacak. Bu özellikleri taşıyanlar elini bir an önce çabuk tutmalı ve gerekli yerlere müracaat etmelidirler

Polis akademisinin sitesinden başvuru yapılabilmektedir. Geçenlerde 10 ekim tarihinde başvuruların yapılacağı söylenilmesine rağmen, 17 ekim 2016 tarihine ertelendi ve yibe teknik aksaklıktan dolayı bir kez daha ertelenme kararı alındı

Adayların bir çoğu sabırsızlıkla başvuru tarihini beklemektedirler. Polis akademisi başvuru tarihi önümüzdeki günlerde kesinlikle açıklanacaktır. Sitemizden ne zaman yapılacağı anbean söylenecektir. Bizi takip etmeyi unutmayın.

kabul edilmek için sadece gereken özellikleri taşımak yeterli olmuyor. Bunu dışında başvurularla birlikte fiziki yeterlilik sınavı ve mülakatın olduğunu unutmamak gerekiyor.

Öğrenci adaylarından istenilen belgeler ve gereken şartların hepsi sitede yazılacak. Polis akademisinin sitesinden duyuruları ayrıca takip etmeyi unutmayınız. haberleri ve alımlarla ilgili tüm bilgileri https://www.pa.edu.tr sitesinden öğrenebilirsiniz.

polis-arma

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.