Netteki Blog

organ nakli haftası ile ilgili yazı

28.02.2023
278
organ nakli haftası ile ilgili yazı

Organ Nakli Haftası Sayesinde İnsanlar Daha Çok Bilinçlenebiliyor
3 ile 9 kasım tarihleri arasında her sene için kutlanmakta olan organ ve doku bağışı haftası ile ülkemizdeki insanlar bu konu karşısında daha çok bilinçlendirilmiş oluyor.

Yasal açıdan da organ ve doku bağışı yapmak her ne kadar geçerli bir durum olsa da insanların bu konuda bilinçlendirilmesi oldukça önemli bir hal almaktadır.

Kamuoyunda bu özel hafta içinde insanlara çağrı yapılır ve bunun yanında da bir çok reklam filmi de çekilir.

Hayat kurtarıcı bir olay olan doku ve organ naklinin her sene özel bir hafta içinde kutlanması sağlık bakanlığı tarafından da oldukça önemli bir olaydır.

Ülkemizde oldukça yetersiz olan organ ve doku bağışı nedeniyle bu 3 ile 9 kasım tarihleri arasında belirlenmiş olan özel haftada insanların zihniyetlerine bu doku ve organ bağışının faydalı olduğu bilgisi sokulmaya çalışılıyor. Bu sayede başka bir insanı kurtararak insanlığa bir faydanız da olacaktır.

İlköğretim ve orta öğretim seviyelerindeki eğitim kurumlarında da bu özel hafta ile alakalı etkinlikler yapılarak genç yaşta bireylerin doku ve organ nakli konusunda bir olumlu düşünce edinmesi sağlanılır.

Bu sayede geleceğin nesillerine de bu olay aktarılmış ve bu sayede organ ve doku nakli konusunda elinden geleni yapan bir toplum elde edilmiş olur.

Sağlık bakanlığı tarafından da yapılan düzenlemeler sayesinde bu özel haftada bir çok insan organ ve doku nakli konusunda daha olumlu bir düşünce içine girmektedir.

Özellik ile de Türkiyede organ ve doku naklinin az yaşanması ve insanların bu konudaki bilgisizliğinin önüne geçmek amacı ile 3 ile 9 kasım arasındaki organ ve doku nakli haftasında sağlık bakanlığı çeşitli çalışmalar yapmıştır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.