Netteki Blog

okul öncesi ördek çizimi ve yapımı

28.02.2023
559
okul öncesi ördek çizimi ve  yapımı

Tatlı kızınız sizden küçücük bir şey mi istedi, ona vakit ayırın ve deneyimleriniz ile lenfinize hayran bırakın. Siz ebeveyn olarak ona vakit ayırmak ve onunla oyunlar oynamaktan, belki de öğrenek öğrenmekten daha keyiflisi yoktur. İşte kolayca öğrenebileceğiniz ördek yapımı için yazımızı mutlaka okuyun.

Okul Öncesi Minik Ördekler İle Keyifli Bir Aktivite

1 – Öncelikle kullanacağınız kağıt ya da kumaş üzerine, ördek resminin kopyasını, arasına ise karbon kağıdı koyarak resminizi hem siz hem de çocuğunuz için çoğaltın.

2 – Sonraki adım ise; ördeğimizin ağzını daha belirgin hale getirmek. Bunun için ihtiyacımız olan iki malzeme; istediğiniz bir yapıştırıcı ve kırmızı mercimek.

3 – Ördeğin tüm ağız bölümüne yapıştırıcıyı sürün, çocuğunuzun da kontrollü bir şekilde aynı işlemleri yapmasını sağlayın.

4 – Ve geriye sadece ördeğimizin gövdesi kaldı. Uzun çubuk makarnaları bir kaç parçaya ayırın ve çizgilerden taşmayacak şekilde yapıştırın.

5 – Ördeğimizin gözümü belirginleştirmek için ise; bir kentli kalem ile hatları çizebilirsiniz.

Evet, doğal ve kolay ördek çizme işlemimiz bitmiştir. Çocuğunuz ile öğrenin ve öğretin. Kaliteli ve öğretici zaman geçirmenin tadını çıkartın.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.