Netteki Blog

Öksürük İçin İbrahim Saraçoğlu’ndan Bitkisel Çözümler

28.02.2023
273
Öksürük İçin İbrahim Saraçoğlu’ndan Bitkisel Çözümler

Bitkisel ve etkili çözüm önerileri ile tanınan Doktor İbrahim Saraçoğlu’nun öksürük giderici kürü sayesinde, öksürük şurubu kullanmadan öksürüğün tedavisi sağlanabiliyor.

 Keçi Boynuzu Mucizesi

Doktor Saraçoğlu, öksürük tedavisi için keçiboynuzu bitkisini ve bununla hazırlanan bir kürü öneriyor. Keçiboynuzu ile kür hazırlamak, son derece basit.

Bunun için 7-8 tane keçiboynuzuna ihtiyaç var. Bu keçiboynuzlarını kırarak, yarım litre civarında bir suya koyduktan sonra, kaynatmak yeterli oluyor.

Bu kaynama işlemi, keçiboynuzunun suya özünü bırakmasına kadar devam etmelidir. Yaklaşık 10 dakikalık bir kaynatmadan sonra hazırlanmış olan bu suyu, aç karnına sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez içmelisiniz. öylelikle ciğerlerde biriken balgam atılacak ve daha rahat nefes almaya başlayacaksınız.

Keçi boynuzu üzerinde yapılan araştırmalar, bu bitkinin solunum yolları üzerinde önemli etkiler yarattığı ve hatta Akciğer kanserinden bile koruduğu yolunda sonuçlar ortaya koyuyor.

Öksürüğü kesmek için de son derece etkili bir bitki. Doktor Saraçoğlu, bu kürü özellikle sigara kullananların uygulamasını öneriyor. Çünkü bu kür, öksürük kesmenin dışında sigaranın olumsuz etkilerini de akciğerlerden atma özelliğine sahip.

 Öksürük Kesen Doğal Çözümler

Keçiboynuzunun dışında öksürük için bal, karabiber ve zerdeçal karışımını da deneyebilirsiniz. Özellikle karabiber, öksürüğü ve gribal enfeksiyonları çok kısa sürede iyileştirme özelliğine sahip.

Öksürük kesmek için Ada çayı, papatya, hatmi çiçeği, zencefil, tarçın ve meyan kökü çayları da kullanılabilir. Bu bitkiler inatçı, kuru öksürükler üzerinde etkili olabildiği gibi balgamlı öksürüklerde de ciğerlerden balgamı sökme konusunda olumlu etkiler yaratıyorlar.

Adından bahsettiğimiz bu bitkilerin hepsini tek seferde kaynatıp, içebilirsiniz. Fakat hepsinin ayrı olarak da çayları yapılmakta. Bu bitkilerle hazırlanacak olan çaylara limon ve bal eklenirse, daha faydalı hale gelirler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.