Netteki Blog

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

28.02.2023
636
Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Hemen hemen tüm kadınlar tırnaklarına bir renk katmak ve kendilerini iyi hissetmek için oje sürerler. En çok kullanılan ürünler arasında yer alan oje, bildiğiniz üzere onlarca farklı renkten oluşmaktadır.

Ellerinizi tek bir renkle bile bambaşka bir güzelliğe kavuşturan ojeler, bazı sakarlıklar sonucunda kıyafetlerimize,koltuğumuza hatta halılara dökülebilir yada bulaşabilir.

Kötü bir görüntü oluşturacak olan bu minik sakalarlıklar başınıza geldiğinde üzülmenize gerek yok, çünkü bu lekelerin bir çözümü var.

Oje Lekesini Çıkarmak İçin Kullanılabilecek Ürünler

En bilinen yöntem ojeyi tırnağınızdan da çıkarmak için kullandığınız oje temizleyicilerdir. Yalnız kullanacağınız yüzeye renk vermemesi açısından renksiz olan temizleyicileri tercih etmelisiniz.

Eğer ince ve hassas bir kumaşa oje bulaştırdıysanız, temizleyicinin bu kumaşa zarar verme ihtimali vardır. Bu nedenle kumaşın çok küçük bir yerinde denemenizi öneririz.

Bir pamuğun üzerine oje temizleyisinden dökün,

Lekeli kısmı ters çevirerek arka kısmına düz ve açık renk bir kumaş veya havlu yerleştirin
Temizleyici döktüğünüz pamuğu lekenin üzerine tutun, burada önemli olan şey lekeyi ovalamamanızdır. Çünkü ovalamanız lekenin yayılmasına sebep olabilir

Oje lekesi yavaş yavaş temizleyicinin olduğu pamuğa geçecektir. Leke geçene kadar temiz pamuklar ile bahsettiğimiz yöntemi uygulayın.

Leke en az seviyeye gelene kadar uyguladıktan sonra eğer lekeli olan ürün bir giysi ise, üzerinde ki ıslaklık geçmeden çamaşır makinenizde yıkayabilirsiniz.

Bahsettiğimiz bu yöntemi halılarda, koltuklarda veya giysilerinizde kullanabilirsiniz. Ancak bazı yüzeylerden oje lekesi çıkmayabilir.

Bu durumda kullanabileceğiniz ikinci bir seçeneğiniz ise oksijenli su. Eczanelerden uygun bir fiyata alacağınız bir şişe oksijenli su oje lekesini çıkarmak için sizlere yardımcı olacaktır. Oksijenli suyu da yukarıda bahsettiğimiz yöntem ile uygulayabilirsiniz.

Ancak oksijenli suyun kumaşa veya yüzeye zarar vermemesi için tekrar belirtmek gerekir ki, uygulamayı yapmadan önce ufak bir kısımda mutlaka deneyiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.