Netteki Blog

öğretmenler günü ile ilgili yazı ve kompozisyon

28.02.2023
274
öğretmenler günü ile ilgili yazı ve kompozisyon

Öğretmen Olmanın Zorlukları
Öğretmen olmak isteyen herkes için belli başlı zorlukların ortaya çıkabileceği ilk olarak çevre baskısıyla birlikte yansıtılıyor.

Zorunlu görevler, atanmalar, genel problemler ve bölgede yaşanabilecek sorunlar da tamamen kişinin bu alandaki gelişimini ortaya koyacaktır. Yıllar boyunca bu meslekte ilerlemiş ve başarıya ulaşmış  olan kişilerin düşüncelerine önem verilmiştir.

Öğrenci olmak, her zaman için öğretmek olmak kadar zor ve ulaşılması güç bir konum değildir.

Bir şeyleri öğrenmeye merakı bulunan ve bunlarla mücadele etme konusunda başarıya ulaşanların ise öğretmenlik alanında ilerlemesi son derece kolay olacaktır.

Türkiye’de Öğretmenlik ve Zorluğu

Türkiye’de öğretmen olmak isteyen herkesin bu mesleği yıllar boyunca devam ettirebilmesi ve hakettiği değerlere ulaştırabilmesi mümkün olmayacaktır. Çocuklarla uğraşmanın sevilmesi, onların gelişiminde çaba sarfedilmesi gerekiyor.

İlk olarak zihinsel olarak eğitilmesi ve kendilerini kullanabilmelerinin mümkün olduğu anlatılmalıdır. Derslerin ve müfredatın ağırlıklı olduğu, konuları öğrenmeden önce nasıl öğrenilebileceğinin anlatılması şarttır.

Aksi taktirde okul ve sınavlar bittiği taktirde tüm öğrencilerin bilgileri zaman içerisinde unutması da mümkün olabilecektir.

İnsanlara konuları değil de öğrenmeyi öğretmenin çok daha zor olduğu biliniyor. Bunun da direkt olarak yaş grubuna göre değil, kişisel özelliklere göre ortaya çıktığı anlaşılmalıdır.

Okulu sevdirmenin ve öğretmeni sevmenin farkı da, sadece sınıfı geçmek isteyenlerin yanısıra bu anlamda ortaya çıkabilmektedir. Türkiye’de direkt olarak işlem takvimine uygun olacak şekilde süreç hakkında yorum yapılabiliyor.

Derslerin yoğunluğu nedeniyle öğrencilerin gereken tepkiyi verememesi ve sürekli olarak zorlanıyor olmaları, sürecin çok daha önemli hale gelmesine yol açacaktır.

Zaman içerisinde sadece derslere ağırlık vermeye başlayan kişilerin aslında başarısız öğretmenler olduğu da anlaşılabiliyor.

Gençlerin kendilerini geliştirmeleri amacıyla çaba sarfedilmeli ve mesleğin hakkı tam anlamıyla verilmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.