Netteki Blog

Newton Kimdir Kısaca

28.02.2023
283
Newton Kimdir Kısaca

 Isaac Newton İngiliz asıllı bir bilim adamıdır. Albert Einstein’dan sonra en iyi fizikçi olarak seçilmiştir. Dünya için çok önemli araştırmalar ve çalışmalar yapmış alanının bir numaralarından biridir. Isaac Newton yer çekimini, teleskobu ve renk kuramını bulmuştur.

Isaac Newton 4 Ocak 1643 senesinde doğmuştur. Doğumundan çok az bir süre önce babasını kaybetmiş, kendisi de öleceği düşünülen zayıf ve yetersiz bir bebek olarak dünyaya gelmiştir.

Newton 4 yaşına geldiğinde annesi onu ananesine bırakarak başka bir adamla evlenmiştir. Oldukça zor zamanlar geçiren Newton, 4 sene sonra annesinin yeni kocasının ölmesi ve onlara büyük bir miras kalmasıyla zengin bir hayata başlamışlardır.

Üniversite eğitimini Cambridge Üniversitesi’nde alan Newton burada birçok alanda dersler almış ve kendini geliştirmiştir.

Isaac Newton karanlık bir odada yansıttığı güneş ışığını prizmaya tutarak ışık tayfını bulmuştur. Beyaz ışığın sadece beyaz ışık olmadığını bulan kişi Isaac Newton’dır.

Isaac Newton Cambridge Üniversitesinde profesör olmuş ve burada çeşitli eğitimler vermiştir. Işıkla ilgili olan çalışmalarına sürekli devam eden Newton sonunda teleskopu geliştirmiş ve dünya için oldukça olumlu sonuçlar doğuran bu icadı sayesinde uzayla ilgili çalışmaların da gelişmesini sağlamıştır.

Isaac Newton’un adını en çok duyuran şey tabi ki kütle çekim kanunu ile ilgili olan keşfidir. Kütle çekimi ve kütlenin hareketi ile ilgili açıklamalarıyla bir dahi olduğunu kanıtlayan Newton matematik hakkında da birçok çalışma yapmış ve birçok makale ve kitap yayınlamıştır.

Yaklaşık olarak 35 sene Cambridge Üniversitesi’nde profesörlük yapmış ve hiç evlenmemiştir. Isaac Newton hayatını bilime ve daha ağırlıklı olarak fiziğe adamış tam anlamıyla bir örnek dehadır.

Hala tüm dünyada fizik derslerinde Isaac Newton’ın kuramları incelenir ve çalışmaları hakkında tartışmalar yapılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.