Netteki Blog

Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar

28.02.2023
248
Nesli Tükenmekte Olan Hayvanlar

Dünya üzerinde bazı sebeplerden dolayı nesli tükenmekte olan pek çok canlı türü bulunmaktadır. Onlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Olm: Orta ve Güneydoğu Avrupa’da bulunan olmlar, su canlısı olarak bilinmektedir. Bunun nedeni ise yaşamlarının büyük bir bölümünü karanlık su altında geçirmeleridir. Gözleri olmayan bu canlıların, işitme gibi duyuları çok gelişmiştir.

Proboscis Maymunu: Yalnızca Borneo Adası’nda görülen bu tür, büyük karınları ve farklı burunları ile bilinmektedir.

Ağaç Kangurusu: Yeni Gine ve Kuzey Queensland bölgesinde bulunan yüksek dağlarda görülen bir maymun türü olarak bilinmektedir.

Balonlu Fok: Kuzey Atlantik’in belli bir bölümünde yaşayan bu fokların balon şeklinde şişen burunları bulunmaktadır.

Hindistan Cevizi Yengeci: Hindistan cevizi ağaçlarına tırmandıkları için bu ismi alan yengeçler, yengeçlerin en büyük türü olarak bilinmektedir.

Kakapo: Dünya üzerinde uçamayan tek papağan türüdür. Ayrıca en şişman papağan olarak da bilinmektedir. Dünyada şuan yalnızca 138 tane kakapo bulunmaktadır.

Dugong: Deniz ineği ismiyle bilinen bu canlılar Pasifik Okyanusu’ndan başlayarak Afrika’nın batı kıyılarına kadar görülebilmektedir.

Aksolotl: Bir kaplan semenderi olan aksolotllar, suda yaşamaktadır ve göz kapakları bulunmamaktadır.

Gooty Örümceği: Bir koleksiyon ürünü olarak görülen bu canlıların, oldukça parlak renklerde bir yüzeyi bulunmaktadır. Yüksek fiyatlarla satıldıkları için, avlanma sonucunda nesilleri tehlike altına girmiştir.

Solenodon: Zehirli bir memeli türü olan bu canlılar, 76 milyon yıldır herhangi bir değişime uğramamışlardır.

Quokka: Güneybatı Avustralya’da yaşayan bu canlılar, tilki gibi canlılarla aynı bölgede yaşadıkları ve oldukça küçük oldukları için tehlike altındaki canlı grupları arasında yer almaktadır.

Pallas Kedisi: Manul olarak da bilinen canlılar Orta Asya’da görülmektedir ve tehdit altındadır.

Sayga: Orta Asya’da görülen bu canlıların dişileri yılda 2-6 yavru doğurmaktadır. Bir memeli türüdür.

Sakallı Akbaba: Nuri kuşu, kuzu kuşu, karakuş olarak da bilinen bu canlıların son verilere göre yaşayan 10.000 bireyi bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.