Netteki Blog

mutluluk ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
553
mutluluk ile ilgili kompozisyon

İnsanların günlük yaşamlarında normalde çok fazla sevinebilecekleri bir olaya bile bazı durumlarda beklenen tepkiyi gösteremeyebiliyor.

Belirli dönemlerde kişilerin doğal olarak içlerine kapanık ve etkileşime cevap verme açısından başarısız sonuçlara neden olabildiği biliniyor.

Dikkatli olunması sayesinde hem bilim hem de teknoloji, insanların psikolojik ve fiziksel sağlıklarının yerine getirilebilmesini mümkün kılıyor.

Sadece insanlarda değil, hayvanlarda da belirli dönemlerde içe kapanıklık ve hareketsizlik yaygındır. Hastalık olarak tanımlanmayan bu durum, kişisel gelişimin ve yapının da bir parçası olarak görülebiliyor.

Çocuklarla yaşlıların mutlu olmak için yaptıkları şeylerin benzedikleri görüldüğünde, zamanın da önemi anlaşılabiliyor.

Orta yaşlı insanların kendine zaman ayırmaktan ziyade, geleceklerine zaman ayırdıkları ve bunun için çaba sarf ettikleri anlaşılabiliyor.

Çocuklar ve yaşlılar ise tamamen anı yaşamaya, mutlu olmak için çabalamaya yönelik girişimlerde bulunuyorlar.

Bunun önüne geçilmemesi ve sürecin en iyi şekilde devam ettirilebilmesinde yardımcı olunması gerekiyor.

İnsanların büyüdükçe daha farklı düşüncelere sahip olmaya başlaması ve hatta ilk görüşlerinin tam tersine ulaşmaları da son derece normaldir. Mutlu olunabilmesi için anın tadı çıkartılmalı ve bir süre sonra da bu tadın çıkarılma sürecinin devamı sağlanabilmesi amacıyla girişimlerde bulunulmalıdır.

Her şeyden vazgeçerek, hiçbir şeyi düşünmeyerek yaşamanın mümkün olmayacağı da biliniyor. Bir kişinin hayatı boyunca mutlu olabilmesi için, çok fazla kez üzülmüş olması gerekebiliyor.

İnsanın doğasında olan bir durum da, kaybedilen şeylerin değer kazanmasıdır. Kısa veya uzun süreli kayıp olması fark etmeksizin, elinde bulunan sağlığın veya varlığın yok oluğunda önem kazanması son derece doğaldır.

Mutlu olunabilmesi için bunun sahibi olunduğu zaman diliminde de dikkatli olunması ve anın keyfinin her şeyden tat alınabilecek şekilde çıkarılması şarttır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.