Netteki Blog

Muhhabet Kuşu Konuşturma Teknikleri Kısaca

28.02.2023
280
Muhhabet Kuşu Konuşturma Teknikleri Kısaca

Hepimiz bize arkadaş olacak bir evcil hayvana evimizin kapılarını açmak isteriz. Ancak bu evcil hayvanların içerisinde bakımı en kolay olanı hiç şüphesiz muhabbet kuşlarıdır.

Farklı renklerden oluşan bu tatlı arkadaşlarımız, biraz vakit ayırırsak bizimle konuşabilir hatta oyunlar oynayabilirler.

Bunun için gerekli olan bazı teknikleri sizler ile paylaşmak istiyoruz. Öncelikle yapmanız gereken şey bu küçük ve sevimli arkadaşınıza gerekli zamanı ayırabilmek.

Siz gerekli zamanı muhabbet kuşunuza sağladığınızda hem aranızdaki bağ güçlenecektir hemde arkadaşınız size karşı güven duymaya başlayacaktır.

Güven muhabbet kuşunuzun sizinle iletişim kurabilmesi için çok önemlidir ve bu önemi kaybetmemek için ona karşı ani yada sert hareketler yapmaktan kaçınmalısınız.

Bu güveni sağladığınıza emin olduktan sonra, kuşunuzun konuşmasını sağlayabilmek adına düzenli olarak egzersizler yapmalısınız.

Bu egzersizlerden biri, muhabbet kuşunuzun söylemesini istediğiniz bir kelimeyi sık sık tekrarlamaktır. Burada asıl önemli olan şey ise kısa ve öz kelimeler seçmenizdir.

Bir süre bu ezgersizi uyguladıktan sonra yapmanız gereken diğer bir şey ise kuşunuzun seçtiğiniz kelimeleri anlamasını sağlamaktır.

Mesela onu gördüğünüzde “cici kuş” diyebilirsiniz. Söylediğiniz her kelimeyi coşkulu veya yüksek bir tonla söylemeye dikkat etmelisiniz.

Bu sayede kuşunuz daha çabuk konuşacaktır. Eğer minik dostunuzun kafesinde bir ayna bulunuyor ise kuşunuzu gözlemlemelisiniz.

Çünkü bazı kuşlar aynada kendilerini bir arkadaş olarak benimsemektedir ve bu nedenle aynayla konuşarak sizleri unutabilmektedirler.

Böyle bir durum fark ederseniz kuşunuzla daha sık ilgilenmeli ve aynayı bir süreliğine kafesinden çıkarmalısınız. Bu anlattıklarımızı tek bir günde yapmanız bir işe yaramayacaktır.

Kuşunuza zaman tanımalısınız. Bu süre zarfında ona bazı müzikler açabilir veya ses çıkardığı zaman onu bir yiyecek ile ödüllendirebilirsiniz.

Bu yöntem kuşunuzu motive edecektir ve kendine olan güveni gelişecektir. Düzenli olarak bu yöntemleri tekrarladığınızda, kuşunuz için doğru zaman geldiğinde ise size ilk kelimesini söyleyecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.