Netteki Blog

Muhabbet Kuşları Nelerden Hoşlanmaz

28.02.2023
1.342
Muhabbet Kuşları Nelerden Hoşlanmaz

Muhabbet kuşu sahiplerinin kuşlarını tanımaları ve onların sevdikleri şeyleri yapmaları ne kadar önemliyse kuşlarının hoşlanmadıkları davranış ve oyunlardan kaçınmaları da bir o kadar önemlidir.

Kuş deyip ya da hayvan deyip geçilmemelidir. Eğer bakmak için bir muhabbet kuşu sahiplenildiyse sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmek sahibine bağlıdır.

Muhabbet Kuşlarının Sevmedikleri Davranışlar

Her kuşun kendine has bazı özellikleri bulunmaktadır. Sevdikleri ve sevmedikleri durumlarda değişebilmektedir.

Burada önemli olan kuşunu tanımak ve sevdikleri ya da hoşlandıkları oyunlar üzerine yoğunlaşmanızla beraber hoşlanmadıkları tutum ve davranışları da benimseyerek bunlardan uzak durmanızdır.

Hoşlanmadığı bir tutumun sürekli olarak sergilenmesi muhabbet kuşunu agresif bir hale getirebilir. Korkak hale gelebileceği de bir gerçektir.

Bu iki durumda da kuşunuzla birlikte sağlıklı bir yaşamınızın olacağından söz etmek mümkün değildir.

Her kuşun kendi özelinde hoşlanmadığı durumların değişebileceğiniz söylemiştik. Bunların dışın genel anlamda muhabbet kuşlarının hoşlanmadığı tutum ve davranışları şu şekilde sıralayabiliriz;

Muhabbet kuşları yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar. Özellikle kafeslerinin üstlerinin örülmesi ve karanlığa bırakılarak yalnız kalmaları ürktükleri bir durumdur.

Muhabbet kuşuna sessizce yaklaşmanız onu korkutan bir davranıştır. Hiçbir muhabbet kuşu bu tarz bir davranıştan hoşlanmaz.

Bulunduğu ortamda yapılan değişikliklerden pek hoşlanmazlar. Alışık oldukları konforda ve düzende yaşamayı tercih ederler.

Kafes dışına çıkardığınızda yeni aldığınız ve ona tanıtmadığınız bir oyuncakla yaklaşmanız onu korkutacaktı. İlk yapmanız gereken oyuncağı tanıması için ona zaman vermektir.

Alışık olduğu sesler dışında çıkan yeni sesler onu ürküteceği için pek hoşlanmadıkları bir durumdur yeni sesleri duymak.

Kafesini çamaşır makinasının üzerine koymanız onun için hoş olmayan bir durumdur. Sürekli sallanan bir makine üzerinde durmak kuşunuzun sinirini bozacaktır.

Evde kuşunuz dışında bir kedi bulundurmanız kuşunuzu rahatsız edecek huzursuz olmasına neden olacak bir davranış olacaktır.

Muhabbet kuşları elle tutulmaktan da son derece rahatsız olurlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.