Netteki Blog

Muhabbet Kuşları Nelerden Hoşlanırlar?

28.02.2023
372
Muhabbet Kuşları Nelerden Hoşlanırlar?

Muhabbet kuşu sahiplerinin en dikkat etmesi gereken konulardan biridir. Kuşların nelerden hoşlandıklarını bilmeleri. Oyuncu hayvanlardır muhabbet kuşları ama bir o kadar da ürkektirler.

Kedi köpekler gibi onunla ikili oyunlara girmeniz biraz zaman almaktadır. Burada yapmanız gereken sabretmek ve kuşunuzu iyi tanımaktır.

Muhabbet Kuşunuzun Seveceği Oyunlar

Muhabbet kuşlarını farklı oyuncaklarla oynamayı severler. Burada dikkat etmeniz gereken oyuncakların türleri ve tabi ki renkleridir.

Örneği kuşlar sarı, yeşil, mavi gibi renkleri severken kırmızı renkten pek hoşlanmazlar oyuncak seçerken buna dikkat edebilirsiniz.

Kuşlarla ilgili aksesuarların satıldığı mağazalardan merdiven, zil, ayna, salıncak gibi bilindik ve alışıldık oyuncaklardan alabilirsiniz kuşunuz için.

Dilerseniz muhabbet kuşunuzla evdeki yapacağınız basit oyuncaklarla da eğlenebilirsiniz. Bunlara birkaç örnek verebiliriz.

Bir kağıt parçasını buruşturup kuşunuzu kafesinden çıkarıp onun önüne doğru atın ve izlemeye başlayın. Kuşunuz ilk etapta kâğıdı izleyecektir. Bir süre sonrası gagası ile kâğıtla oynamaya başladığını fark edebilirsiniz.

Bir telin ucuna bir top takın. Telin uçlarını kıvırın ki kuşunuza zarar vermesin. Teli masanın üzerine bırakın ve kuşunuzu kafesten çıkarın. Kuşunuz topla oynamaya başlayacak ve onu havaya atarak keyifli zaman geçirecektir.

Renkli resim kalemleri ve beyaz bir kâğıt alıp kuşunuzla birlikte masaya turun. Beyaz kâğıda kalemleri kullanarak resim yapmaya başlayın.

Renkler kuşunuzu eğlendirirken kalemleri hareket ettirmeniz ona ilginç gelecek ve ellerinizle kalemle oyunlar oynamaya başlayacaktır.

Kuşunuza müzik dinletin ve dans edin. Sevdiğiniz müziği açarak dans etmeye başlayın. Kuşunuz bir süre size dikkatle bakacak ve ne yaptığınızı anlamaya çalışacaktır. Bu durumu düzenli hale getirin. Bir süre sonra size eşlik ettiğini görebilirsiniz.

Muhabbet kuşunuzla evdeki eşyalar ya da günlük yaşamınızdan karelere eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken ona göstermek ve tekrarlamak. Bir süre sonra keyifle vakit geçirdiğinizi siz de görebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.