Netteki Blog

Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Bilmeyenler için öneriler

28.02.2023
443
Muhabbet kuşları nasıl çiftleşir? Bilmeyenler için öneriler

Muhabbet kuşları seçici hayvan oldukları için eşini çok zor bulurlar. Kuşlar kendilerini benimsedikleri zaman hemen çiftleşme meydana gelmez önce uygun bir zamanı beklerler. Kuşlarda çiftleşme nasıl olur ? İlk olarak kuşlara seksüel istek gelir güneş ışığı ile sonra baharın gelmesi ile beraber çiftleşme meydana gelir. Dişi erkeğe zor gelir , Erkek ise tam tersine sürekli olarak dişiye gelir. Dişi kuş engel olmasına rağmen erkek kuş her defasında dişinin kuyruğuna dokunur.

Dişi kuşu etkilemek için kafeste eğer çan varsa onu kuvvetli bir şekilde çalmaya başlar. Kafeste durmadan uçar ve konmak için dişinin yanına gelir. Tabi hemen yanına gelmez yavaş yavaş yanına yürür sonra ateşli bir şekilde başını sallar. Heyecanlı olduğundan dolayı erkek kuşunun göz bebekleri küçük siyah noktalara dönüşür. Dişi birleşmeye hazır olduğunu hemen göstermez günlerce sonrasında gösterir.

Dişi kuş hazır olduğunu şu şekilde gösterir ; ilk olarak bir dalın üzerine konar ve orada oturur. Sonra kuyruğunu havaya kaldırır hareketsiz bir şekilde bekler. Erkek kuşta bu mesajı aldığı zaman hemen dişi kuşun sırtına çıkar ve çiftleşmeye başlar. Çiftleşme bittiği zaman da dişi kuş oradan uçup uzaklaşır.

İşte muhabbet kuşları bu şekilde çiftleşirler tabi sizler eğer kafeste besliyorsanız o zaman mümkün olduğunca kafesin üstünü kapatın. Muhabbet kuşları rahatsız olurlarsa hiçbir zaman çiftleşmezler.

muhabbet-kuslari-ciftlesme muhabbet-kuslari-ciftlesmesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.