Netteki Blog

mevlana haftası ile ilgili yazı

28.02.2023
476
mevlana haftası ile ilgili yazı

Mevlana Haftasının Ülkemizdeki Önemi
Ülkemiz içinde 2 ve 9 aralık günlerini kapsayan hafta içinde Mevlana haftası kutlanır. Kendi yaşadığı döneminin önemli düşünürlerinden birisi olan Mevlana celaleddin rumi bilgeliği ve barışçıl bir toplum görüşü ile bir çok insanın kahramanı ve rol modeli konusundadır.

Bu saygıdeğer insanı unutmamak için ülkemiz içinde her yerde ve özellik ile de doğduğu yer olan Konya ilinde 2 ile 9 aralık günlerini kapsayan hafta Mevlana haftası olarak kutlanır.

Ülkemizde doğmuş ve büyümüş bir insan olan Mevlana celaleddin rumi sayesinde kültürel zenginliğimiz de artmıştır.

Her sene içinde düzenlenen bu özel hafta içinde bu tarihi kültürel mirasa sahip de çıkılmış oluyor.

Gel ne olursan ol yine gel ve umutsuzluk kapısı değil bu kapı nasılsan öyle gel sözleri ile tarihi kültürel mirasımızda iz bırakmış olan bu sözleri söylemiş olan Mevlana celaleddin ruminin bilgeliği takip edilmesi için bu hafta içinde bir çok dernekte konferanslar ve etkinlikler düzenlenir.

Bu düzenlenmiş olan etkinlikler sayesinde Mevlanayı anlama görüşlerini fikirlerini ve düşüncelerini yorumlamaya yönelik çalışmalar yapılır.

Bu sayede gem genç nesil hem de daha ileri yaşlarda olan erkek ve kadınlar bu düşünür fikri konusunda bilgi sahibi olurlar.

Ülkemizde kutlanmakta olan 2 ve 9 aralık tarihleri arasında olan Mevlana haftası okullarda ve çeşitli eğitim kurumlarında da küçük organizasyonlarla kutlanmaktadır.

Aynı zamanda Konya mistik müzik festivalinde sergilerden konserlere panel ve film gösterilerinden tiyatro oyunlarına kadar bir çok organizasyon düzenlenmektedir.

Bu sayede Mevlana celaleddin ruminin doğup büyümüş olduğu yerde onun anısını yaşatmak amacı taşıyan etkinlikler yapılmış olur.

Bir yandan da Mevlana haftası sayesinde kültürel mirasımızı da korumuş ve bunu gelecek senelere geçirmiş de oluruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.