Netteki Blog

Meryem Ana Otu Nedir? Kimler Kullanabilir?

28.02.2023
407
Meryem Ana Otu Nedir? Kimler Kullanabilir?

Meryem Ana Otu Nedir?
Meryem Ana Otunun birkaç tane ismi bulunuyor ve Halk arasında en çok kullanılanı ise Fatma Ana Eli Otudur. Bu ot , Arabistan’da ortaya çıkmıştır ve sağlıklı otlardan birisidir , yumruk şekline benzer.

Arabistan’ın çöl yerlerine nadiren yağmur yağar ve bu şekilde Meryem ana otunun kurumuş olan yaprakları açılır ve sonra yeşil renge dönüşür.

Arabistan’da yetişen bu ot mübarek bir bitki olarak bilinir. Özellikle Arabistan’a gitmeden önce hacılar yanlarına bu bitkiyi alır ve o şekilde giderler.

Meryem ana otunun içerisinde çok yüksek oranda östrojen bulunur ve bunun nedeniyle kadınların kan dolaşımını hızlandırır , erkeklerin ise sperm hücrelerinin sayısını arttırır.

Bu şekilde sperm , kadının yumurtalıklarına daha kolay bir şekilde yerleşir ve gebelik kolay bir hale dönüşür.

Bu etkilerin yanı sıra doğum yapacak olan kadın Meryem ana otunu içtiği zaman rahim ağzı daha kolay genişler ve daha rahat doğum yapar.

Meryem ana otunu kimler kullanabilir

Gebe kalma sorunu yaşayan kadınların hepsi bu otu rahatça kullanabilirler. Bunun yanı sıra zor doğum yapanlar veya doğum sancısı çok şiddetli olan gebe kadınlarda tercih edebilir.

Birçok kişi tadını bilmediği için tereddütte kalabilir fakat Meryem ana otunun tadı çok hoştur. Benzetme yapacak olursak tadı tarçına yani baharatına benziyor. Bunun için içerken hiç zorluk çekmezsiniz.

Gebe kalabilmek için kullanımı

Meryem ana otunu kullanmak için yumurtlamaya yakın bir zaman da ya da 1-2 gün içerisinde uygulanması gerekiyor.

Bunu yapmak için ise ilk olarak otu sudan geçirin ve sonra gece olduğu zaman eşinizle beraber 2 rekat namaz kılın. Namazın ardından şu sureleri okuyunuz ; Nas , Felak ve Ayetel Kürsi.

Bu duaların dışında isteyenler bildikleri duaları da okuyabilir. Okuduğunuz dualar bittiği zaman otu sürahiye’ye koyun ve üzerine su ilave edin. Otu 1 gün boyunca bekletin ve sonra eşinizle beraber için.

Doğumu kolaylaştırmak için kullanımı

Hamile olan kadınların doğum sancıları tuttuğu zaman veya suyu geldiğinde hazırlamış oldukları bu suyu içmeleri gerekiyor. Meryem ana otu açıldığı zaman hamile olan kadının da rahmi açılmaya başlar ve bu şekilde doğum daha kolay olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.