Netteki Blog

Merkezi Trafik Sigortasında Yeni Donem

28.02.2023
246
Merkezi Trafik Sigortasında Yeni Donem

Yeni yıl için yapılan düzenlemeler trafik sigortasını da kapsıyor. Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, trafik sigortasında eksikliklerin olduğunu ve bunun üzerinde yeni bir çalışma yapıldığını katıldığı bir TV programında dile getirmişti.

Peki, yeni trafik sigortasında neler var, sürücüleri ne gibi sürprizler bekliyor ? Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı bir televizyon programında trafik sigortası ile ilgili var olan eksikleri dile getirerek, kısa bir süre içinde bu eksikliklere düzenleme yapılacağını ifade etti.

TV programında açıklamalarda bulunan başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Trafik sigortasının zorunlu bir sigorta olduğunu ve araç sahiplerinin karşı tarafa vereceği zararı karşılamak için düzenlendiğini dile getirdi.

Arabadan çok sürücünün sigortalanması gerekiyor diyen Mehmet Şimşek arabanın sigortasına güvenerek daha hiç araç kullanmamış sürücülerin araç sürdüğünü belirterek, sadece aracın sigortalanması değil, sürücünün de sigortalanması gerektiğini bildirdi.

Bu anlamda şoföründe riskleri göz önünde bulundurulan yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını dile getirdi.Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek trafik sigortası ile ilgili yapılan düzenlemeler hakkında bilgi vermeyi aksatmadı.

Görülüş bakılırsa trafik sigortasıyla ilgili yapılan düzenlemelerde araç sahiplerini epey sürprizler bekliyor.Trafik sigortasıyla ilgili yeni düzenlemede kaza ve zarar azaltılarak, pirim sayısı da aşağı çekilecek.

Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıklamasına göre zorunlu trafik sigortası primlerinin makul fiyatlara düşmediğinden dolayı tavan fiyatı uygulaması kararı alınmıştır.

Bu uygulama ile tüm otomobillerdeki zorunlu sigorta primlerinde yaklaşık %30,’luk bir indirim uygulanacağı belirtildi.

Ayrıca trafiğe yeni çıkacak otomobillerde ise bu indirim ortalama %40 civarında olacak.2 yıl önce primlerde 300’lere varan yükselişten sürücülerin şikayetçi olduğu ve bu konu hakkında Hazine Müsteşarlığının da gerekli hassasiyeti göstererek, konu ile ilgili çözümü arayışına girdiği ve gerekli çalışmaları yapıldığı da bildirildi.

Ancak başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek sistemin hangi tarihte yürürlüğe gireceği hakkında kesin bir bilgi vermedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.