Netteki Blog

merhamet ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
831
merhamet ile ilgili kompozisyon

İnsanlar, her zaman için merhametli olmak ve yaşamın önemini kavramak konusunda akıllı canlılar değiller. Bunun en yakın örneğini görmek için, bir haber gazetesinin üçüncü sayfa haberlerine bakılması yeterli olacaktır.

50, 100 TL için birbirlerini vuran insanlar veya trafik kavgası yüzünden ölenler gibi daha pek çok durumun bunu özetlediği görülebiliyor.

Merhamet, insanlar arasındaki ego savaşları ve gereksiz kavgalar yüzünden gün geçtikçe ölen bir olgu haline gelmiştir.

Bunun önüne geçebilmek için öncelikle hayvanlara karşı merhametli olmak gerekiyor. Bunun sağlanması, tüm insanlığın geleceğini temelinden sarsacak ve savaşları durdurabilecek temel içgüdü olarak gösterilebilecektir.

Merhamet, Türkiye’de çoğu zaman acıma duygusunun ortaya çıkması ve kısa süreli çözümlerin türetilmesi olarak görülebiliyor.

Daha doğrusu, bir sonucun görülmesi ve bunun tekrar yaşanmaması amacıyla girişilen sürece merhamet tanımı yapılıyor.

İlk olarak illa ki bir insanın veya farklı canlının zarar görmesinin beklenmesi, yapılacak olan işlemin önemsiz olmasına neden olacaktır.

Çevre örgütleri ve canlıların da yaşamlarının savunulması amacıyla çaba sarfeden kişiler sadece ölen hayvanlar için değil, ölecek hayvanlar için de faaliyetleriin sürdürüyorlar.

Merhametli olunması için başkalarına zarar verme içgüdüsünden önce, koruma ve kollama amacıyla nelerin yapılabileceğinin araştırılması şarttır.

Gerekli görüldüğü taktirde her türlü ilerlemeyi toplumu ayrıştırmadan ve çevreye zarar vermeden sürdürebilecek teknolojiye sahibiz.

Bunun ortaya çıkarılması ve her zaman için önemli görülmesi, ayrışmanın azalmasına ve doğanın da kurtarılmasına yardımcı olacaktır.

Zamanın herkes için eşit ölçüde tükendiğinin bilinmesi ve çevreye karşı daha saygılı olunması gerektiği kavranabilmelidir.

Günümüzde insanların birbirine saygısız ve hoşgörüsüz davranışlarının artış gösteriyor olması, doğayla ilgili işlemlerin de manidar kalmasına neden oluyor.

Öncelikle hiçbir şeyin hayattan önemli olmadığı, sadece bir kez yaşandığının bilinmesi ve yaşam tarzlarının buna göre şekillendirilmesi gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.