Netteki Blog

Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

28.02.2023
223
Makyaj Bazı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kadınlar her zaman kusursuz, bebek gibi, kadifemsi bir cilde sahip olmak ister. Fakat bu daima mümkün olmayabilir. Sabah kalkıp aynaya baktığınızda yüzünüzdeki izler, sivilceler, lekeler, siyah noktalar, gözeneklerinizin büyüklüğü canınızı sıkıp güne kötü başlamanıza neden olabilir.

Ama artık bunları dert etmenize gerek kalmadı. Çözümü birçok kadının tercih ettiği primer adı da verilen makyaj bazı.

Cildinizin kusursuz kadifemsi görünmesini sağlayan makyaj bazları en büyük dertlerinizden bir kaç tanesine çare oluyor.

Uzun süre kalıcılık sağlamasıyla kadınların gözdesi haline geldi. Uzun süre kalıcılık makyajın dağılmasını ve bozulmasını da engelliyor. Ayrıca cilt tonunu eşitliyor ve doğal bir kusursuzluk sağlamanıza yardımcı oluyor.

Yüzünüzdeki siyah noktaları, lekeleri, gözeneklerinizi, izlerinizi, sivilcelerinizi kısacası memnun olmadığınız her noktanızı kapatıyor.

Ayrıca uyguladığınız andan itibaren cildinizde bir ışıltı ve yumuşaklık fark ediyorsunuz. Işıltı renk tonunun eşitlenmesi ve kapatıcılık özelliğiyle sağlanıyor. Yumuşaklık ise cildiniz kuruysa nemlendiriyor, cildiniz yağlıysa da mat bir görünüme kavuşuyor.

Böylelikle kadifemsi cilde kısa yoldan makyaj bazları sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Üstelik uygulama olarak da pratik ve makyaj konusunda birçok kolaylık sağlıyor.

Makyaj bazları, makyaj yapmaya başlamadan önce temizlenmiş bir cilde uygulanmalıdır. Cildiniz çok kuruysa önce biraz nemlendirilmeli daha sonra makyaj bazı uygulanmalıdır.

Makyaj bazlarını fırça kullanarak veya parmaklanızla dairesel bir şekilde masaj yaparak yüzünüze iyice yedirmelisiniz ve ortalama 4 dakika kurumasını beklemelisiniz. Makyaj bazını fazla uygulamamalısınız, aksi takdirde makyaj esnasında topaklanmaya neden olabilir.

İnce bir tabaka halinde cilde yedirilmesi dikkat edilmesi gereken hususlardandır. Makyaj bazının bir de pek duymak istemeyeceğiniz özelliği vardır.

Uzun süre kalıcılık sağladığı için yüzü yani cildinizi havasız bırakarak gözeneklerin kapanmasına neden olabilir. Ama her makyaj malzemesinde buna rastlıyoruz.

Yapmanız gereken en az zarar veren makyaj bazını kullanmanız ve gün bittikten sonra mutlaka temizlemeniz. Temizlediğiniz takdirde böyle bir sorunla karşılamazsınız ve cildiniz yorulmaz dinlenir, hava alabilir.

Kusursuz bir görünüm ve kadifemsi bir cilt için deneyebilirsiniz. Tabii ki cildinize zarar vermeyecek şekilde kullanmalısınız.

Her zaman değil, gün aşırı ya da haftada bir veya özel günlerde kullanmanız ve kesinlikle bildiğiniz markaları kullanmaya özen göstermeniz tavsiye edilir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.