Netteki Blog

lösemili haftası ile ilgili yazı

28.02.2023
338
lösemili haftası ile ilgili yazı

Lösemili Haftasının İnsanlar Üzerindeki Etkileri
Halk arasında kan kanseri adı ile de bilinen lösemi kemik iliğinde bulunan bir kanser hücresinin zaman içinde yavaş yavaş tüm vücuda yayılmasından ortaya çıkan bir hastalıktır.

Böylesine zor bir hastalığa erke yaşlarda yakalanan çok kişi vardır. İşte onların bu hastalığını ülkemizde yaşayan insanlara anlatmak bu hastalık konusunda onları bilgilendirmek amacı ile her sene 2 ile 8 kasım arasında lösemili çocuklar haftası kutlanır.

Bu özel hafta sayesinde bu hastalığa yakalanan insanların ve onların ailelerinin sıkıntıları ülke çağında bilinir.

Bu sayede kendi içimizden olan insanlara olumlu bir şekilde yaklaşarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışırız. Aynı zamanda da insanlar bu tedavisi zor olan hastalık karşısında daha çok bilgi sahibi olma fırsatını yaşarlar.

Bu özel hafta içinde çeşitli dernekler ve kuruluşlar ülke çapında tüm dünyadan getirdikleri uzman doktorlar tarafından seminerler ve konferanslar vererek halkı bilinçlendirir.

Bunun yanında 2 kasım ile 8 kasım arasındaki bu lösemili çocuklar haftasında insanlar hastanelere giderek en azından sene içinde bir haftada olsa o kardeşlerimizi ve çocuklarımızı ziyaret ederek onları mutlu ederler.

Bu sayede bir yandan halk bu hastalığa yakalanan insanlar sayesinde daha fazla bilinçli olurlar. Aynı zamanda bu hastalığa yakalanmış insanlar ile iç içe olunarak onların acısını birlikte çekebilirsiniz.

Lösemili çocuklar haftası bir yandan da insanların toplum içinde birbirlerine daha çok yakınlaşmasını sağlamaktadır.

Bu özel hafta sayesinde toplum halinde bu hastalığa yakalanmış insanlara sahip çıkarak barışçıl bir toplum da oluşturulmuş olur.

Okullarımızda da bu özel hafta ile alakalı bir çok düzenlemeler yapılır. Panolara özel olarak lösemili çocuklar haftası ile alakalı yazılar ve resimler hazırlanarak asılır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.