Netteki Blog

Kuranda Geçen A İle Başlayan Kız İsimleri

28.02.2023
287
Kuranda Geçen A İle Başlayan Kız İsimleri

Kuran’dan kız bebeğiniz için isim arıyorsunuz. Bu çok anlamlı bir an elbette. Bir kız bebeğiniz var ve ona evrendeki tüm hayırları diliyorsunuz.

Adını ona verirken Allaha dualarla yalvarıyorsunuz, bahtı güzel, sınavları kolay olsun diye. Ve istiyorsunuz ki bebecik kızınıza en güzel ismi verebilin.

Bu ismin Kuran’dan olmasını istiyorsunuz en çok da bundan. Kuran isimleri çok hayırlıdır. Biz makalemizde bu isimleri harf harf ayırdık.

Bu makalemizde A harfiyle başlayan kız isimleri var. Böylelikle kardeşlerle aynı harfle başlayan bir kuran ismine sahip olabilir minik kızınız. A harfiyle başlayan tüm kuran kız bebek isimleriniz, aşağıdaki listemizde inceleyebilirsiniz.

Kuranda Geçen A İle Başlayan Kız İsimleri

Azime : Yüce ve ulu , kararlı, azimli azmeden kimse ve niyet manalarına gelen çok güzel ve özel bir kız ismidir.

Akife:  Sebatlı, ibadet eden, Allah’a yönelen ve herhangi bir şey için azmini sonuna kadar kullanan, azimle duran kararlı ve titiz kimse.

Adile:  Hakka ve adalete karşı duyarlı olan. Adaleti hakkı savunan, dürüstlük ve doğruluk sahibi müstesna duygulara sahip olan, doğruluktan hiçbir zaman ayrılmayan

Asıfe şiddetle esen rüzgar. kur’an’da yunus 22, ibrahim 18 ve en’am suresi 81. ayetlerde geçer. Fırtına azap ve yıkıcı rüzgar manalarına gelmektedir.

Aynur: Ay gibi parlak, nurlu, ışıklı, parıldayan aydın kimse. En çok kullanılan güzel bir kız ismidir. Kuranda geçmektedir.

Ahsen: İnsanın yaratıldığı en güzel şekil manasına gelebildiği gibi aynı zamanda çok güzel, harika, en güzel daha güzel gibi manalara gelmektedir.

Arife: bilgi ve irfan sahibi kadın. uyanık, ince ruhlu, latif ileri görüşlü ve bilgili insan.  Belirli bir günün, olayın bir önceki günü veya ona yakın günler, ön gün

Aliye : Yüksek, yüce. Şerif ve aziz olan. (Osmanlıca’da yazılışı: âliye) üce, yüksek, bir şeyin en yukarısı, tepesi. – (bkz. ali)

Asiye: Kederli, hüzünlü kadın. (Osmanlıca’da yazılışı: âsiye) sütun, direk, kolon. 2. mersingiller, mersin ağacı türünden ağaçlar.

3. isyan eden, itaatsiz, başkaldıran, serkeş, bagi. 4. allah’ın emirlerini yerine getirmeyen, günahkar. 5. haydut, şaki. -bu isim rasulullah tarafından yasaklanmıştır. içerdiği anlam islami anlayışa terstir.

Anber: Güzel koku. Adabalığı ve kaşalot denilen büyük balıkların barsaklarında teşekkül eden güzel kokulu madde. ada balığının bağırsaklarında toplanan yumuşak, yapışkan ve misk gibi kokan, kül renginde madde. 2. güzel koku. 3. güzellerin saçı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.