Netteki Blog

Kulak Enfeksiyonu Neden Olur Nasıl Geçer?

28.02.2023
324
Kulak Enfeksiyonu Neden Olur Nasıl Geçer?

Özellikle çocuklarda sıklıkla görülen kulak enfeksiyonu, ağrılı bir hastalıktır. Ve çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

 Kulak Enfeksiyonunun Nedenleri

Kulak enfeksiyonları, genellikle soğuk algınlığı sırasında ortaya çıkar. Bunun dışında mikrobik nedenlere de bağlı olabilmektedir.

Özellikle kirli ellerle kulaklara dokunmak, hijyenik olmayan kulak temizleme çubuklarını kullanmak gibi etkenler, kulak kanalında enfeksiyon oluşumuna neden olmaktadır.

Kulak enfeksiyonu, kulağa su kaçması ve bu suyun uzun süre kulakta kalmasına bağlı olabilir. Kulağın içerisinde kalan sıvı, bir süre sonra bakterilerin üremesine neden olacaktır.

Bu bakteriler enfeksiyon yaratarak, ağrı ve ateşle birlikte seyreden bir kulak enfeksiyonunun nedenidir.

Kulak enfeksiyonunun başka bir nedeni de kulak kanalında oluşabilen yaralanma veya çiziklerdir.

Bu çizikler, kulak temizleme çubuklarının gerektiği gibi kullanılmamasından veya müzik dinlemek, telefonla konuşmak için kullanılan kulaklıkların, kulağın içerisine fazlasıyla itilmesiyle oluşabilir.

Kulak Enfeksiyonu Nasıl Geçer?

Kulak enfeksiyonunu tedavisini, evde hazırlanacak bazı kürler ile desteklemek mümkündür. Ancak bu rahatsızlık ciddi sonuçlara yol açabileceğinden, öncelikle bir doktorun kontrolüne ihtiyaç vardır.

Evde hazırlanacak kürler ancak, doktorun tedavisine ek olarak kullanılabilir. Kulak enfeksiyonu tedavisinde genellikle antibiyotik verilir. Doktor tarafından, kulakta oluşan ağrıyı kesmek için ağrı kesiciler de verilebilir.

 Kulak Enfeksiyonu İçin Evde Uygulanacak Yöntemler

Kulak ağrısına iyi gelen bir bitki olan fesleğen, kulak enfeksiyonu tedavisinde kullanılabilir. Fakat bu bitkinin yağını veya suyunu, asla kulağın içine damlatmayın.

Kulağın dış kısmına ve kenarlarına sürülecek fesleğen yağı, ağrıyı hafifleterek, ferahlık hissi yaratır.

Kulak enfeksiyonunda, zeytinyağı ve çay ağacı yağını karıştırarak, bir kulak temizleme çubuğu ile kulağınızın içini silebilirsiniz.

Bu uygulama, ağrıyı azaltacağı gibi, kulak kanalının da içini temizleyecek ve bakterileri yok eden bir etki yaratacaktır. Çay ağacı yağı anti bakteriyeldir.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.