Netteki Blog

Kredi Çekmek İçin Sigortalı İşte Çalışmak Şart Mı?

28.02.2023
287
Kredi Çekmek İçin Sigortalı İşte Çalışmak Şart Mı?

Kredi kullanımı için öncelikle gelirinizi belgeleyebilmeniz gerekmektedir. Bir borçlanma yapabilmek için alacağınız kredinin bankaya geri ödemesini belgelemekle yükümlü olduğunuzu unutmayın.

Kredi çekmek için sigortalı işte çalışmak şartı düşünüldüğü zaman cevap kesinlikle evettir. Gelirinizi belgeleyen tek resmi evrak maaşınızı gösteren bordrodur. Aynı zamanda bordro sizin düzenli bir işte çalıştığınızı da ilgili bankaya beyan ettiğinden önemli bir evraktır.

Talep ettiğiniz tutarın geri ödemesini yapıp yapamayacağınızı da bordronuz belirler. Aylık kazancınız ne kadar olursa olsun banka bordronuzda beyan edilen gelir düzeyine bakılarak hesaplanır.

Sigortanız Yokken Nasıl Kredi Alabilirsiniz?
Kredi talep edenin bir sigortası yok ise ancak anne veya babadan aldığı bir maaş olması durumunda bankaya bu maaşınızı beyan etmeniz durumunda geliriniz sabit ve düzenli olduğundan bu maaş üzerinden de kredi almanız mümkündür.

Resmi bir gelir beyanında bulunamadığınız koşullarda bankalardan kredi kullanmanız mümkün değildir. İpotek verseniz dahi öncelikle sigorta beyan etmeniz kredi çekme koşulları arasında en önemli unsurdur.

Sigortalı olduğunuzu beyan edebildiğiniz koşullarda ise en az 6 aynı işyerinde çalışıyor olmanız diğer koşullardan bir diğerini oluşturur.

Geri ödeme planınızda oluşacak birden fazla gecikme oluşması durumunda banka borç tutarı üzerinden çalıştığınız işyerine borcunuza karşılık aldığınız maaş üzerinden haciz yolu ile alacak beyanında bulunarak maaşınızdan ödemeleri talep etme hakkına sahip olduğu yasal dayanağı sizin sigorta beyanınızla garanti altına almaktadır.

Anne veya babanızdan aldığınız bir maaş karşılığında kredi çekmek istendiğinde maaş alınan bankadan talep edilmesi kredinizin daha hızlı çıkmasına yardımcı bir diğer unsuru oluşturur.

Sizin için hazırlanan geri ödeme planı kapsamında maaşınız hesaba yatırıldığında hesaptan kesilerek kredi ödemeniz düzenli bir şekilde banka tarafından tahsil edilir. Sigortalı bir işte çalışmadığınız şartlarda kredi almanız mümkün olmayacaktır.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.