Netteki Blog

Köpeklerin diş temizliği nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

28.02.2023
291
Köpeklerin diş temizliği nasıl yapılır? Nelere dikkat etmek gerekir?

Köpeklerin diş temizliği nasıl yapılır? Bir çok hayvan sever merak etmektedir. Biz insanlar kendi diş sağlığımıza ne kadar özen gösteriyorsak ve düzenli olarak dişlerimizi fırçalıyorsak, aynı özeni köpeğimizin dişleri içinde göstereceğiz. Dikkat edilmesi gereken konulardan birisi, küçük yaştan itibaren fırçalamaya başlamanız gerekmektedir. Böylelikle işiniz daha kolay olacaktır. Bunun dışında yetişkin köpeklerin alışması biraz zaman alabilir ama en nihayetinde köpeğiniz bu duruma alışacak ve sizde rahat bir nefes alacaksınız.

Onun için en uygun fırça ve macunu bulun!

Kesinlikle kendi kullanmış olduğunuz diş macununu ile köpeğinizin dişini fırçalamaya kalkmayınız. Köpük çıkardığı için midesi bulanabilir ve köpeğiniz kusabilir. Bu yüzden evcil hayvanlar için üretilen diş fırçalarını ve macunlarını kullanabilirsiniz. Günümüzde bir çok pet markette ve internet sitelerinde uygun fiyatlara bu ürünler satılabilmektedir. Köpeklerin diş ve ağız büyüklüğüne uygun olarak üretilen diş fırçalarını kullanın. Daha kolay fırçalayabilmeniz için parmağınıza uyan harika kullanışlı fırçalar var. Veterinere gittiğiniz zaman ondan bu konuda bilgi edinebilirsiniz ve hekiminizden yardım talep edebilirsiniz.

Köpeğinizi rahatlatın ve sakinleştirin

Köpeğinizin diş fırçalama alışkanlığını edinebilmesi için onu sakinleştirmeniz gerekmektedir. Sürekli olarak güvence verin ve diş macunundan az bir parça tadına bakmasını sağlayın ve dişine hafiften masaj yaparak onu rahatlatın. İlk zamanlarda bu durumdan pek haz etmeyebilir ama, ileride alışacak ve sizde rahatlayacaksınız.

Nelere dikkat edilmeli?

Diş eti ile dişin birleşme bölümüne bilhassa dikkat edilmesi gerekir. Dairesel hareketler ile fırçalayın
Köpeklerin dişleri aslında her gün fırçalanırsa, çok daha iyi olur. İlk başlarda onu sıkmamak için haftada bir kere fırçalayabilirsiniz.

Mama ve köpek bisküvisi satın alırken gerek diş sağlığı, gerekse köpek sağlığı açısından kendisini kanıtlamış ve ödül almış firmaların ürünlerini tercih ediniz

örnek diş fırçalama köpekler için

örnek diş fırçalama köpekler için

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.