Netteki Blog

Köpekler Neden Kokar?

28.02.2023
293
Köpekler Neden Kokar?

Bakteri üretimlerine bağlı olarak köpeklerde kokunun meydana geldiği açıktır. Şöyle ki dışarıda vakit geçirmesi halinde tüylerinde bakterilerin oluşması söz konusudur. Dışarıdan geldiğinde bakımına yönelik hiçbir önlem almıyorsanız koku git gide artış gösterecektir.

Önüne geçmek ise tamamen sizin elinizde. Küçük duş aktiviteleri sayesinde soruna son verebilirsiniz. Bunun dışında sindirime bağlı sorunlarda da kokuların oluştuğu biliniyor.

Yanlış beslenmelerden dolayı parazit oluşmaları da meydana gelecektir. Örneğin salam ya da sosis gibi yiyeceklerin çok fazla verilmemesine dikkat etmeniz faydalı olacaktır.

Mamalarını bu dönemlerde ılık su ile verebilirsiniz. Aynı zamanda sıvı tüketmelerini de sağlamalısınız. Sonucunda koku problemleri ortadan kalkacaktır.

Köpeklerde Kokunun Önüne Geçmek İçin Ne Yapmalı?

Önceden de belirttiğimiz gibi bakım ile beslenme oldukça önemlidir. Detaylarına da göz atacak olursanız kokunun sonlanmasını sağlayabilirsiniz.

Şöyle ki zamanla artış göstermesi hem evinizde hem de apartmanda ciddi sorunlar meydana getirecektir. Hatta sahiplerinin dahi bu durumdan sağlıksal anlamda zarar görmesi mümkün. Önüne geçmek adına detaylar ise şunlardır;

Kuru cilde sahip olmaması adına 10 günde bir mutlaka banyo yaptırmalısınız.

Banyo sırasında da özel olarak üretilen doğal şampuan kullanımlarına yer verebilirsiniz.

Ağız ve diş sağlığı açısından da uzmanların önerdiği macunları ve fırçaları kullanmanız faydalı olacaktır.

Alkolsüz olan mendiller sayesinde de göz çevresinde oluşan akıntıların temizlenmesini sağlayabilirsiniz.

Su kaçırmadan da kulak temizliğine özen göstermeniz faydalı olacaktır.

Kokunun tüm bu önlemlere rağmen geçmemesi halinde mutlaka uzmanlara başvurmalısınız. Çünkü hem alerji hem de enfeksiyonel bir durumun oluşması da mümkün.

Sorunların teşhisine göre bakımına yer vermeniz daha doğru olacaktır. Hem köpeğinizin sağlığı hem de kokusu için önemli detaylardan yola çıkarak ilerleme sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.