Netteki Blog

Köpek Titremesi Neden Olur

28.02.2023
395
Köpek Titremesi Neden Olur

Bazı dönemlerde titreme sorunlarının köpeklerde baş gösterdikleri biliniyor. Uzmanlar hem psikolojik hem de bedensel olarak konunun açıklamalarına yer veriyor. Bu açıklamalar sayesinde teşhiste bulunmak zor olmayacaktır.

Ancak yine de uzman kontrolleri kapsamında teşhislere yer verilmesi daha faydalı olacaktır. Nitekim önemli bir hastalığın dahi habercisi olabilir.

Öncesinden doktora başvurmak ve arkasında gerekli önlemleri almak daha mantıklı olacaktır. Köpeklerde baş gösteren titreme sorunlarının nedenleri arasında;

Beyin hastalıklarına bağlı olarak bu tarz titrelemelerin olduğu görülüyor. Örneğin beyin iltihabı sonucunda titremeler oluşabilir.

Kuduz durumlarında da titremlerin oluşması söz konusudur. Ciddi hastalıklar arasında olduğu için hemen kontrol altına alınması gerekecektir.

Gıda zehirlenmesi gibi böbrek sorunlarında da titremeler meydana gelebilirsiniz.

Öksürük, ateş gibi durumlar sonucunda oluşan titremeler ile virüsün göstergesidir.

Bağışıklıkta meydana gelen sorunlar sebebiyle de dönem dönem titremesi normaldir.

Köpek Titrelemelerinin Diğer Nedenleri

Özellikle de hepatit virüslerinin titremelere sebep olduğunu söylemek gerekiyor. Ölümcül sorunlar arasında olduğu için de mutlaka uzmanların analiz etmesi gerekecektir.

Bunun yanı sıra psikolojik anlamda da etkilerinin olduğu biliniyor. Şöyle ki bir takım isteklerini dahi titreyerek belli etmesi söz konusudur.

Mesela mama istemek adına da bu eyleme yer veren köpeklerin olduğunu söylemek gerekiyor. Ya da sevgi görmek isteyenlerin de titremelere yer verdikleri biliniyor.

İstediklerini alana kadar da bu tarz numaralara başvurduklarını göreceksiniz. Su ya da mama gibi temel ihtiyaçlarını karşılamak adına titremelerine izin vermemelisiniz.

Sürekli hale gelmemesi adına da bu yöntemin uzatılmamasını sağlamalısınız. Sevginizi göstermeli ve yine aynı saatlerde beslenme programlarına yer vermeye devam etmelisiniz. Nitekim zamanla da eylemin sona erdiğini ve eskisi gibi davranmaya başladığını göreceksiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.