Netteki Blog

Köpek Eğitimi Ne Kadar Sürer?

28.02.2023
418
Köpek Eğitimi Ne Kadar Sürer?

İnsanlarda olduğu gibi köpeklerde de eğitimde yaş çok önemlidir. Yavruyken tuvalet eğitimi, yemek eğitimi verilmesi çok kolay olsa da itaat eğitimi için köpeğin 5 aylık olması en ideal zamanıdır.

5 aylık olana kadar belli komutları öğrenen ve uygulayan köpekler bu aydan sonra karakteriyle doğru orantılı şekilde alacaktır.

Köpek Eğitimi Kaç Ayda Öğrenir?

Köpeklerin eğitimi eğiticisine göre ve cinsine göre değişir. İyi eğitim ve kısa zamanda başarılı olabilmek için her gün en az 1 saat ayrılmalıdır.

Eve yeni alınan köpek ilk başta yabancılık çekecek sahibine ve eve alışana kadar komutlara karşı duyarsız olacaktır. Eğitim verilmeyen köpek ileri yaşamında zorluklarda geri adım atar ve başarılı olamaz.

Eğitimsiz olduklarında sahibine ve çevresine mutluluk vermezler. Eğitimli köpek övgüyü hak eder ve köpeğe sempatiyle bakılır.

Köpeğin eğitimi için karakteri iyi gözlemlenmeli ve ona göre davranarak işe başlanmalıdır. Köpek sahibini çok iyi gözleler ve davranışlarında sahibini örnek alır.

Köpeği eğitmek yerine yetiştirmek tabiri de kullanılması uygun olacaktır. Yavruluğundan ölene dek sahibinden sürekli bir şey öğrenmeye ihtiyaç duyarlar.

Eğitimin belli bir süresi olmasa da en hızlı eğitebilmenin yolu ilk komutları çalışırken onun dikkatini dağıtmayacak sakin ortam olmasına dikkat etmek gerekir.

İlk komutlar sakin yerlerde öğrenildikten sonra aynı komutlar daha kalabalık ortamlarda da tekrarı yapılmalıdır. Çalışma sayıları ve öğrenme için sabırlı olmalı ve başardıklarında ödül sistemi konmalıdır.

Köpek komutu alamadığında bağırmak yerine daha sakin ve ılımlı tonda tekrar ederek yapılmaya çalışılmalıdır. Köpeğe verilecek komutlar kısa ve öz olmalıdır.

Otur komutu için gel yanıma otur değil sadece otur denmelidir. Gel komutunda yanıma gel değil Gel denmeli ve kısa komutlarla kafası karışmadığından anlatmak istenilen doğru anlatılmalıdır.

Her başardığında sevginizi göstermek için onu sevmek ve ödüllendirmek her zaman eğitim için çok önemlidir.

Yorumlar
  1. jüjü dedi ki:

    Balik isimleri guzel

  2. dilara dedi ki:

    köpek eğitimi hizmet verenlere göre süresi değişmektedir. ben köpeğimi pet okuluna gönderdim 1 ay süre verdiler 1 ayda köpeğimin eğitimini tamamladı. sizlerde uzmanlardan bilgi alabilirsiniz.