Netteki Blog

Köpeğime Nasıl Kilo Aldırırım?

28.02.2023
648
Köpeğime Nasıl Kilo Aldırırım?

Bazı köpek sahipleri için köpeklerin zayıf olması ve istenilen kilo oranında olmaması sorun olabilmektedir. Bundan dolayı da köpekler için kilo aldırılabilecek bazı yöntem ve uygulamalar bulunuyor.

Bunların temel faktörü, düzenli ve sabırlı adımlar ile geçmektedir. Sonrasında ise istenilen kilo formatı köpekler adına aldırılabilerek, en etkin kullanım olanakları sağlanabiliyor.

Önemli konular arasında ele alınması gereken husus, köpeklerin kilo alma eyleminin bağırsak parazitleri ya da yanlış beslenme metotları olmasından da kaynaklanabilmesidir. Bundan dolayı da sağlık kontrollerinin de aksatılmaması gerekiyor.

Köpeğime Nasıl Kilo Aldırabilirim?

Yapılması gereken ilk eylem, birden bir aşırı yüklenerek yemek vermemektir. Kuru mama olsun ya da diğer tür hazırlanan yemekler olsun, mutlaka aniden yüklenmemesi gerekiyor. Böyle durumlarda hazımsızlık ve kabızlık gibi problemler oluşabilir,

• Kilo alabilmesi için mutlaka düzenli yemek verme eğiliminin geliştirilmesi gerekmektedir. Bundan dolayı da öğün sayısının yükseltilmesi ve verilen yemek miktarının azaltılması, düzenli şekilde yeme düzeni oluşturacaktır. Sık sız ve az az vermek kilo almada yardımcıdır.

• Öğün sayısının arttırılması ve köpeğin sevdiği yiyeceklerin verilmesi de, yeme konusunda teşvik edici unsurlar arasında sayılabilir.

• Kilo almaya yardımcı olan destekleyici faktörlerde kullanılabilir. Burada önemli olan protein içeriği fazla olan besinlerdir.

Böylece yüksek proteinli mamalar verilerek, kilo alma konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Köpeğe yağlı yiyecekler verilmemeli ve sürekli hareketsiz bırakılmamalıdır. Sağlık açısından bu tür atılımlar, köpek açısından hiçbir olumlu etkiye sahip değildir.

Bundan dolayı da sık sık ve ara ara miktarın belirli düzeyde bol destekleyici besinlerle verilmesi gerekir.

Sonrasında ise köpeğin mutlaka dışarıya çıkarılması, koşturulması ve kas gelişimine de katkıda bulunmak gerekiyor. Böylece düzenli format üzerinde kilo aldırma yöntemi ve desteği en iyi şekilde sağlanabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.