Netteki Blog

Köpeğime Nasıl Eğitim Verebilirim?

28.02.2023
289
Köpeğime Nasıl Eğitim Verebilirim?

Bir köpek eğitimini sahibinden alır. Onu görür, kurgular, benimser ve yaşam içgüdüsüne yansıtır. Bundan dolayı da sahip ile köpek arasındaki bağ, aslında ikili olarak köpeklerin davranış modelinin gelişmesi açısından oldukça önem taşır.

Bundan dolayı da alınan yavru köpeğin temel davranışları sizi rol model alması ve sizi izleyerek geliştirmektedir. Eğitim her zaman köpeklerin öz güvenini sağlar, beklentinizi verir ve daha aktif olarak, var olmasını sağlar.

Köpek Eğitimi Vermenin Adımları

İlk olarak köpeğinizi tanımalı ve onun insan gibi düşünmeyen ve bazı iç güdülere sahip canlı olduğunun bilincinde olmalısınız. Bunun ardından hangi türe sahipseniz mutlaka onunla alakalı, tavır, huy, bilinç ve kişilik faktörlerini bilmelisiniz.

Taviz ve ödün vermemek, köpek üzerinde otoriter yapıyı kurmanızı sağlar. Aksi takdirde sizi dinlemeyen ve sürekli şımarıklık yapan ve sizden korkmayan köpek modeli geliştirmiş olursunuz.

Köpeklerin eğitimi, sahibi ile yalnız alanda yapılmalı ve ödüllendirme metodu üzerinden gidilmelidir. Herkesin aynı anda köpek eğitmesi, doğru komut istemlerini sağlamaz.

Bundan dolayı da köpeğin sahibi olarak gördüğü kişi ile aşamalı ve sabırlı olarak eğitim adımları izlenmelidir. Otur, pati ver ya da yat gibi eğitimler yine bununla beraber verilir.

Köpek eğitiminde bilinmesi gereken temel kural, köpeğin insanı farklı canlı olarak görmesidir. Yani kendi türü olarak görmez ve bu konuda insanı köpek zannetmez.

Aynı şekilde insanda köpeğe köpek bakış açısından bakarak, eğitim davranışlarını, tavrını ve bazı zamanlarda kızma eylemini buna uygun olarak vermelidir.

Ayrıca sabırlı olmak ve her zaman köpeğin, fiziksel, göz teması ya da havlama durumlarına kadar gözlemler sağlanarak, beden hareketlerinin bize ne vermek istediğini de iyi anlamalıyız.

Özelikle köpek ile kurulan bağ, sizin ondan istediğiniz ve onun sizden istediği manevi hissiyatın güçlenmesini sağlayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.