Netteki Blog

Köpeğim Kusuyor Ne Yapmalıyım

28.02.2023
256
Köpeğim Kusuyor Ne Yapmalıyım

Köpeklerin kusma eğiliminde olmaları ciddi sorunların olduğuna işarettir. Cinslerine göre bunun nedenleri farklılık gösteriyor.

Bu yüzden sahibinin uzmanlardan yardım alması daha doğru olacaktır. Veteriner sayesinde bir takım tetkiler yapılacak ve önüne geçmek adına tedavi süreci başlayacaktır.

Bunun yanı sıra bir takım önlemler alarak da kusma eğiliminin olmamasını sağlayabilirsiniz. Ancak önlemlere rağmen devam ediyorsa da mutlaka tedavi görmesi gerekecektir.

Alerjik sorunlar ya da parazit durumlarına göre kusmalar meydana geliyor. Bu zamanlarda yapılması gerekenler ise;

• Ferak bir ortamda olmasına dikkat etmeli ve bulunduğu ortamı havalandırmalısınız.

• Kısa süre olacak şekilde bahçeye ya da parka dahi çıkartabilirsiniz.

• Çok fazla egzersiz yapmamasına ve yorulmamasına da dikkat etmek gerekecektir.

• Bu dönemde daha fazla susaması normaldir. Ancak suyun azar azar vermek daha doğru olacaktır.

• Aniden fazla su tüketmeleri kusmanın daha da yoğun olmasına sebep olabilir.

Başta kusma sorunlarının yanlış beslenmeden kaynaklandığını söylemek gerekiyor. Örneğin fazla baharatın olduğu yiyecekler sonucunda bu tarz problemlerin yaşanması normaldir.

Daha kuru mamalardan yana seçiminizi yapmanız mantıklı olacaktır. Bunun yanı sıra üşütmüş olan köpeklerin de ara ara kusma eğiliminde bulundukları biliniyor.

Veterinere giderek hastalığa yönelik önlemler almak gerekecektir. Hatta kusma önleyici aşıların dahi olduğunu söylemeliyiz.

Rahatlaması amacıyla uzmanların bu iğnelerden çözümler getirmeleri söz konusudur. Parazit sorunlarının da meydana gelmesi normaldir.

Bunun dışında alerjik reaksiyonlar içerisinde kusma da bulunuyor. Beslenmeden kaynaklı olarak bu tarz sorunların sık sık yaşandığını belirtmek gerekiyor.

Bunun için de aniden beslenmede yer alan yiyeceklerin kesilmemesi öneriliyor. Ani değişimlerde bulunmamalı zamanla yavaş yavaş bırakmasını sağlamalısınız. Arkasından da veterinerin tavsiyelerine yönelik ilerleme sağlamanız daha mantıklı olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.