Netteki Blog

Köpeğim Çok Havlıyor Ne Yapabilirim? Diyenlere Öneriler

28.02.2023
262
Köpeğim Çok Havlıyor Ne Yapabilirim? Diyenlere Öneriler

Köpeklerin sebepli ya da sebepsiz olarak havlama nöbetleri oluyor. Bunun önüne geçmek adına da bir takım ödüllendirme yöntemlerinden faydalanmanız mantıklı olacaktır. Ya da itaat etmesi adına eğitimlerden yola çıkmanız faydalıdır.

Sabırlı olan sahiplerin kısa süre sonra sonuç aldıkları biliniyor. Bu süreçte apartman sakinlerinin rahatsız olması söz konusudur.

Kısa bir süreliğine izin alarak eğitimlerini tamamlayabilirsiniz. Devamında da sizin ve apartmanda oturanların bu şikayetlerden kurtulması mümkün.

Öncelikli olarak gözlemelere yer vermeniz gerekecektir. Köpeğin hangi durumlarda havlamaya başvurduğu önemlidir. Bunun için de dikkat etmeniz gereken durumlar şu şekildedir;

Beslenme ya da bakım ihtiyaçlarına yönelik havlamaları normaldir.

Terrier cinsi köpeklerin sebepsiz de olsa havladıklarını görüyoruz.

Başka hayvanlarla karşı karşıya gelmeleri durumunda da havladıkları açıktır.

Kendi alanlarından uzaklaştırılmaları halinde de tepki olarak havlayacaklardır.

Sevdiği kişilerden bir süre uzak kalmaları dahi duygusal anlamda tepki vermelerini sağlıyor.

Eğlence amacıyla dahi havlayanların olduğunu söylemek gerekiyor.

Sahiplerinin vermiş oldukları yanlış eğitimler ve yönlendirmeler dahi bu tepkinin sebepleri arasındadır.

Köpeklerde Havlamanın Önüne Geçmek İçin

Havlamasından şikayetçi iseniz önce sebeplerinin araştırmasına gitmelisiniz. Ve sebebine göre de bir takım önlemler almaya başlayabilirsiniz.

Örneğin susması için komutlar vererek işe koyulabilirsiniz. Ancak komutunuzdan sonra susması halinde mutlaka döül vermelisiniz.

Bu işlemi de havlamasının kesilmesinden birkaç saniye sonra yapmanız daha doğru olacaktır. Zamanla sadece komutlarınız ile de susmaya başlayacak ve aşırı havlamalar kesilecektir.

Köpeklerin fazlasıyla ile havladığı dönemlerde gergin ve sinirli olmamaya özen göstermelisiniz. Hatta onlara bağırmamanız da gerekecektir.

Tepki verdiğinizi ya da ona eşlik ettiğinizi düşünebilir. Daha sakin ve kısık ses tonunuzla komutlar vermeye özen gösterin. Susturmak adına anında yiyecek ya da oyuncaklar vermemeniz de gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.