Netteki Blog

kolay bebek uyutma teknikleri ve tavsiyeleri

28.02.2023
349
kolay bebek uyutma teknikleri ve tavsiyeleri

Anneler kolay bebek uyutma teknikleri arasında, Genellikle sallayarak uyutmayı tercih etmektedir. Ancak sallayarak uyutma uzmanlar tarafından tercih edilmemektedir. Bebekleri hızlı sallamak beyin hücreleri için zararlı olduğundan tercih edilmemektedir.

–  Çok hafif hareketlerle ayakta sallayarak uyutmak oldukça kolaydır.

– Bunun dışında kucakta hafif hareketlerle sallayarak da uyutmak oldukça kolaydır. Bebeklerin kolay ve sağlıklı olarak uyumasını sağlamak için, memeden süt verilerek veya biberonla süt verilerek de uyutmak kolay uyutma tekniklerin arasındadır.

– Ayrıca kucağa alınarak, ninni söyleyerek de uyutmak tercih edilmektedir. Genellikle 0-1 yaş arası bebekleri uyutmak için, ayakta sallamak yerine, kucağa alınıp ninni söyleyerek, süt vererek ya da yatağın başına müzikli bir cihaz konularak da kolaylıkla uyutulabilmektedir.

– Ayrıca bebeklerin gece ve uyku zamanı olduğunu anlamaları için karanlık ve sessiz bir oda tercih edildiğinde, hem düzenli bir uykuya sahip olunmakta, hem de kolay bir şekilde uyumaktadırlar.

– Başını okşama, 0-6 bebekler için kâğıt mendili bebeğin yüzünde, alnında ve çenesinde 4-5 kez gezdirerek de kolaylıkla uyutulabilmektedir. Bebeklerin rahat ve kolay uyuyabilmesi için çok fazla üst üste giydirilmemesi gerekmektedir.

– Bebeğin enerji sarf etmesi lazım.  Emeklemesi, oyuncaklarla uğraşması gerek. Ne kadar çok enerji harcarsa o kadar yorulur ve uykusu gelir. Çok fazla yorulmaması gerekir. Eğer hal böyle olursa huysuzlaşır ve hiç uyumayabilir.

– Beslenmesine dikkat edin. Özellikle annelerin en büyük yaptığı hataların başında; Bebeklere yatarken yemek yedirmesidir. Oysaki uyku saatinden 2 saat önce yemek yedirmelisiniz. Aksi takdirde bebek enerji alır ve hiç uyumaz.

– Bebeğinizi uyutmadan yarım saat önce ona pijamalarını giydirin, başını okşayın. Çok sıkı giydirmeyin. Aşırı sıcak olursa huysuzlanır.

– Oda sıcaklığına dikkat ediniz. 23 derece olmalı 22 derece altında olmamalı. Bunun için derece satın alabilirsiniz.

– Evde yüksek sesle konuşmayın ve tartışmalara girmeyin. Bebekler en ufak sesi bile duyabilirler. Bu durum onları negatif etkileyerek uyku düzenin bozulmasına neden olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.