Netteki Blog

kolay ağaç çizimi örnekleri

28.02.2023
2.481
kolay ağaç çizimi örnekleri

Ağaç çizimi için öncelikle resim kalemi, silgi, boya kalemi gibi istediğiniz türde renklendirme gereçlerini hazır ederiz. Çizeceğimiz ağaç için ilk olarak basit kılavuz çizgiler çizilir, bu işlem bastırılmadan kağıda hafif dokundurularak yapılır, sonrasında çizmek istediğimiz ağacı, kılavuz çizgilere bakılarak hatları belirginleştirilir.

Çizim Adımları

Çizimde püf noktalardan ilki kılavuz hatları çizmektir, yumuşak kalemle, kalemi bastırmadan, kâğıda hafif temas edecek şekilde kullanıyoruz.

İlk olarak resim kâğıdınızda ağacın ne kadarlık alanı kaplayacağını, unutmuyoruz bastırmadan, hafif çizgilerle belirtin.

Ağacın en uzun olacak, en üstteki kısma ve en alttaki, gövdenin başlayacağı kısma ufak çizgiler atıyoruz.

Bir de istediğimiz genişliği belirtmek için, sağa ve sola çizgi atıyoruz. Yani ağacın sağa ve sola doğru kaplayacağı alanları belirtiyoruz.

Daha sonra, gövdenin başlayacağı kısım için toprak olacak kısmı yatay çizgi ile belirtiyoruz, ardından ağacın gövde kısmı için paralel iki dik çizgi çiziyoruz.

Belirginleştirmek için, bu sefer bastırarak kavisli çizgileri çiziyoruz. Gövdenin kuruluğunu belirtmek içinde gövdeye kısalı uzunlu çizgiler çizin.

Yaprak kısmı içinde yuvarlak çizgilerle oval oluşturun. Eğer yapraklarını dökmüş ağaç ise gövdeden uzun uzun çizgiler çıkartın ve bu çizgileri kısa çizgilerle çoğaltın. Resminiz hazır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.