Netteki Blog

kitap ile ilgili kompozisyon örneği

28.02.2023
423
kitap ile ilgili kompozisyon örneği

Kitaplar her zaman için kişilerin düşünce yapısının ve yapacakları şeylerin tetikleyicisi olarak da görülebiliyor. Bunun yanı sıra diğer tüm yaşantılar, gözlemlenenler ve edinilen tecrübeler de insanların hayatını etkileyebilen özellikler arasında gösterilmektedir.

Bir insanın hayatı boyunca kitap okumadan ve sürekli olarak televizyon seyrederek yaşam sürdürmesi, hayal gücünün gelişmemesine yol açacaktır.

İnsan bazen düşünmek amacıyla bazı şeyleri duymamalı, görmemeli veya yapısı hakkında bilgi sahibi olmamalıdır.

Parçalarını kendinin tasarladığı dünyayla birlikte çok daha mutlu olan milyonlarca insan bulunuyor.

Kitaplar, hayal kurmak ve günlük sorunlardan uzaklaşmak adına bu anlamda son derece etkili araçlardan sadece bir tanesidir.

Kitap sevmeyen kişilerin yoğunlukta olduğu ülkemizde, aslında okumayan kişilerin daha yoğun olduğu anlaşılabiliyor. İnsanın bir şeyi sevmemesi için öncelikle denemiş ve işine yaramayacağını düşünmüş olması gerekiyor.

Kitapların da aslında direkt olarak düşünme yolunu açmayı ve algıyı geliştirmeyi hedefleyen yanları bulunuyor.

İnsan her zaman için bilgilenmek ve yeni şeyler öğrenmek için kitap okumamalıdır. Bunun tamamen ihtiyacı karşılamak ve istekle yapılan bir durum olmadığının biliniyor olması, kişiyi kısa süreli yöntemlere itecektir.

Bunlar da gazeteler, dergiler ve benzer özelliklerdeki metin topluluklarıdır. Bünyelerindeki yazıların tamamı, pek çok kitaptan daha fazla kelime sayısına sahip olabiliyor.

Öncelikle küçük kitaplardan başlanabilir. Çocuk gelişimi, kişisel gelişim, macera, korku, hayal gücünü geliştirmeyi amaçlayanlar ve romanlar incelenebilir.

Mutlaka merak edebileceğiniz ve okumak için çabalayacağınız içeriklerle karşılaşmalısınız. Film seyreder gibi aynı zevkle ve her sayfayı da ne olacağını merak ederek çevirebileceğiniz yayına rastlamanız gerekiyor.

Bunun için de hangi alanları daha kolay anlayabileceğinizi ve okuyabileceğinizi öğrenmelisiniz. Film seyretmeyi seviyorsanız, bu tarza yakın olan romanları da hiçbir şekilde sıkılmadan rahatça okuyabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.