Netteki Blog

Kırmızı Mercimek Çorbası tarifi üstelik çok kolay

28.02.2023
281
Kırmızı Mercimek Çorbası tarifi üstelik çok kolay

Kırmızı mercimek çorbası yapımı son derece kolay ve keyiflidir. Sizlerde sade mercimek çorbası arıyorsanız bu tarifi kesinlikle denemelisiniz

Kırmızı Mercimek Çorbası İçin Malzemeler

1,5 çay bardağı kırmızı mercimek

1 litre kadar su

1 yemek kaşığı margarin

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı un

1 tane orta boy soğan

1 tanede havuç

Kırmızı Mercimek Çorbasının Yapılışı

Orta boy tenceremize sıvı yağımızı margarinle beraber koyalım ince ince doğradığımız soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım daha sonra pembeleşen soğanlarımızın üzerine bir yemek kaşığı un ilave edip karıştırmaya devam edelim. Ayıklayarak yıkadığımız mercimeğimizi tenceremize dökelim tekrar karıştırarak daha önce küçük küçük doğradığımız havucumuzu da ekleyerek biraz pişirelim (30 saniye kadar) hemen bir litre suyumuzu tenceremize dökelim mercimek iyice ezilinceye kadar pişirmeye devam edelim. Kırmızı mercimeğin pişme süresi alınan mercimeğe göre değişmektedir marketlerde satılan mercimekler genelde inatçıdır pişmesi epey zaman alır mercimek alırken bu konuya dikkat edin.

Pişen kırmızı mercimeğimizi ocaktan indirip iki dakika kadar blenderdan geçirin bu şekilde parçalanmayan havuçlar ve soğanlar parçalanmış olur.  Kırmızı mercimek çorbamız servise hazır afiyet olsun.

Not: isteğe bağlı olarak blender yerine süzgeçte kullanılabilir.

mercimek-corbasi-tarifi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.