Netteki Blog

Kedilerin Sevdikleri Şeyler

28.02.2023
359
Kedilerin Sevdikleri Şeyler

Kediler bizim en tatlı dostlarımızdır. Kedilerin sevdikleri şeyler de bize bir o kadar garip ama tatlı gelen alışkanlıklardan oluşuyor. Evimizin tatlı sahipleri kedilerin sevdikleri şeyleri merak edenler için düzenlediğimiz yazımızda kedilerin sevdiği birbirinden ilginç şeyleri öğrenebilirsiniz!

• Uyumak: kedilerin neredeyse en çok sevdiği şey uyumaktır. Bazıları sesten bile etkilenmeden derin derin uyuyabilirler.

Hatta bazı kediler uyurken horlarlar! Kediler günlerinin nerdeyse 15,16 saatini uyuyarak geçirirler ve inanılmaz keyifli uyurlar. Uyuyan bir kediyi izleyen herkesin uykusu gelebilir.

• En olmadık şeylerle oynamak: kediler en olmadık şeylerle oynamaya bayılırlar. Bunların arasında tehlikeli olan şeyler de bulunabileceği için dikkatli olmakta fayda var.

Kablo kemirmeye bayılan kedilerinizi korumak için kabloları kapalı bir düzenek içinde kullanmalısınız. Bunun dışında komodinin üstünde duran alyansınız, saç tokanız, önemli belgeleriniz, silgiler, araba anahtarları, çoraplar, kısacası kedinizin patilerinin önüne katıp götürebilecekleri her şey onlar için birer oyuncaktır.

• Saklanmak: kediler saklanmaktan çok hoşlanırlar. Gel komutunuza uyup sizin sözünüzü dinleyen kediniz bazen sırf oyun olsun diye sizi dinlemez ve saklandığı yerden çıkmaz.

En komik saklanmaları ise perdenin arkasına saklanıp görünmediklerini sandıkları halleridir.

• Kutulara girmek: kediler bir kutunun içine girmeyi ve zar zor kendilerini sığdırıp orada sıkışmaya bayılırlar. Hatta bazı kediler bundan fazlasıyla mutlu oldukları için ‘’kutucu kediler’’ diye sınıflandırılmışlardır.

• Olmadık zamanlarda sizinle oynamak: kediniz siz uyurken sabahın beşinde sizi uyandırıp oynamak isterse hiç şaşırmayın. O bir kedi ve canı ne isterse onu yapacağı için mecbur kalkıp oynayacaksınız.

Bilgisayar başında önemli bir iş yapıyorken ya da kitap okuyorken gelip bilgisayarın ya da kitabın üzerine yatmaları da kızmakla sevmek arasında kalacağınız durumların başında geliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.