Netteki Blog

kediler ne sever ne sevmez? Nelerden hoşlanır yada hoşlanmaz?

28.02.2023
445
kediler ne sever ne sevmez? Nelerden hoşlanır yada hoşlanmaz?

Kediler nelerden hoşlanır yada hoşlanmaz? En çok neleri severler veyahut sevmezler? Merak eden kedi sahipleri için araştırma yaptık ve incelemelerde bulunduk. Kediler oyunlardan, oyuncaklardan, yiyeceklerden ve müziklerden çok hoşlanırla fakat onların hiç sevmediği oyunlar ve oyuncaklarda yok değil! Hatta hi sevmediği müzik ve yiyeceklerde var.

Kediler nelerden hoşlanırlar?

En çok sevdiği şey kuşkusuz yemek ve uyumaktır. Sonrasında ise oyun oynamak kedilerin en çok sevdiği şeylerdir.  Herhangi bir oyuncakla yada başka bir evcil hayvan ile oynamayı yada sahibi ile vakit geçirmeyi sevebilir

Oyun olarak en çok yakalama ve saklanma türü oyunları sevmektedirler. Kedilerin bilindiği üzere avlanma yetenekleri vardır. Bu iç güdüsel bir durum olduğundan dolayı yakalama tarzı oyunları daha çok severler. Hareket eden nesne ve objelere fazlası ile ilgi gösterirler. Böcekleri, sinekleri takip eder ve hatta onları yakalamaya çalışırlar. Baloncuk çıkartan oyuncak türlerine ise özel ilgi gösterirler. Kesinlikle baloncuk oyuncakları sizlere tavsiye ediyoruz. Bir ipin ucuna konulan herhangi bir obje yada sallanan top, poşet, kutu gibi nesneler onların vazgeçilmezleridir.

En sevdiği besinler arasında pişmiş yada çiğ yumurta sarısı , balık, konserve balık, havuç, patates, ciğer makarna benzeri besinlerdir.

Kediler nelerden hoşlanmaz?

Kediler köpekler gibi değildir. Çok fazla sevilmekten ve kucağa alınmaktan hoşlanmazlar. Aşırıya kaçmadığınız sürece onu kucağınıza alabilir ve sevebilirsiniz. Zorlamayla yada uzun süre bu durumu devam ettirirseniz hiç hoşlanmaz

Kediler oldukça özgür iradeye sahip hayvanlardır. zorla yada dayatmayla ona bir şey yaptıramazsınız. Her türlü zorlamayı asla sevmezler. Kendi istediği zaman kendini sevdirir ve işini yapar.

Bir anda uykusunu bölmek, onu aniden uyandırmak hiç hoşuna gitmez. Tıpkı biz insanlar gibi, sizi biri aniden uyandırsa ne yapardınız? hiç haz etmezdiniz değil mi? işte kedilerde tıpkı böyle….

Bazı kediler yavaş müzikleri severken kimileri ise hızlı ve tempolu müzikleri sevmektedirler. Bunu sizin kendiniz bulmanız gerek. deneme yanılma yöntemleri ile kedinizin sevdiği oyunları yada oyuncaklar, müziği, yiyecekleri, davranışları siz sahipler bulmalısınız.

kediler-nelerden-hoslanir

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.