Netteki Blog

Kanarya nasıl bir kuştur? kısaca özellikleri nelerdir

28.02.2023
339
Kanarya nasıl bir kuştur?  kısaca özellikleri nelerdir

Kanarya nasıl bir kuştur ? Kanaryalar serçegiller familyasında yer alır. Güney avrupa ile kuzey afrikada su kıyılarında yaşarlar.

Doğada genel olarak bu kanaryalar çok vahşidir fakat bunlara rağmen insanlar tarafından çok sevilir ve evcilleştirilir. Kanaryalar kafes kuşu olarak da beslenir ve en çok merak edilen konu ise kanaryaların nasıl bir kuş olduğudur. Kanaryaların bakımı gerçekten zordur ve diğer kuşlara göre kapsamlıdır.

Kanaryaların sesleri çok kuvvetlidir. Erkek ve dişiler arasında özellik farkı bulunur. Bu yüzden kanarya alacağınız zaman cinsiyet türüne dikkat etmenizi sizlere tavsiye ederim.

Kanarya alırken nelere dikkat edilmeli ?

Dişi olan kanaryaların parmaklarına çok dikkat ediniz. Çünkü bazı kanaryaların parmakları eğridir veya kısalık vardır. Tüylerinin altındaki derilerin rengi ise pembe olmalıdır.
Dişi olan kanaryaların göz ile gaga çevresi mat , soluk renkte olmalıdır. Eğer dişi kanaryayı çözerseniz erkeklerde sorun yaşamazsınız.

Erkek kanaryaların ötme kabiliyeti çok güçlüdür. Bundan dolayı kanarya besleyenlerin %80’ni erkek alıyor. Erkek kanaryalar daha baskın olur ve boyut olarak dişiye göre daha büyüktür.

kanaryalar-nasil-bir-kustur

kanaryalar nasıl bir kuştur

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.