Netteki Blog

iyimserlik ile ilgili kompozisyon

28.02.2023
460
iyimserlik ile ilgili kompozisyon

Herkese Biraz Lazım Olan Gülümsemelerin Sebebi: İyimserlik
İyimserlik Pesimizmin tam karşısında yer alan olumlu düşünme ve her şeyin iyi yanını görebilme huyu ya da tercihidir. İyimser olmak insana gülümsemeyi katar. Ki sadece bu da insanın hayatına daha kolay devam edebilmesinin yegane sonucudur.

Gülümsemek, olayların karşısında kötümser düşünmemek sizi daha sakin, daha mutlu bir insan yapar. Kıskançlık gibi kötü düşüncelere kapılmanızı, insanları sevmemenizi engeller.

Herkeste bir şey bulmak, her durumdan hatta kötü durumlardan bile bir olumlu yan bulabilmektir iyimserlik.

Aslında herkesin hayatında bir nebze gerekli olan bir durumdur. İnsanın yaşlanmasını bile etkileyebilir. İyimser bir insan daha çok gülümseyeceği ve hayata karşı daha cesur ve umut dolu olacağı için durumlar ve olaylar karşısında dimdik durabilir.

Korkak olmadan yaşamanın ve hayata karşı, hayatınızdaki kötü insanlara karşı kendinizi ezdirmemenizin yolu iyimser olmaktır.

Aslında iyi insan olmanın yolu iyimser olmaktır desek daha doğru olabilir. İyimser bir insan kalp kırmayı, insanları üzüp kedere salmamayı ve gözlerinizi kötü bir güne açmamanızı öğretirler.

Felsefede ve pskolojide de etkin olarak geçen iyimserlik hayata karşı dik durmanızı sağlar. ‘’bardağın yarısı boş mu dolu mu?’’ sorusunda olduğu gibi hangi tarafı seçeceğiniz tamamen sizin kararınızdır ve sizin hayat görüşünüzle alakalıdır.

Mutlu olmak ve hayatın güzelliklerini, her durumun size getirdiği olumlu yanları görüp fark edebilmek sizin elinizdedir.

Bunun yanında sürekli tedirgin olmak, her şeyin üstünüze gelmesine ve sizin güçsüzleştirmesine izin vermek de yine sizin kararınız olacaktır.

Hayatınızı daha mutlu, daha güçlü ve güzelliklerle çevrelenmiş bir şekilde geçirmek ve her güne umutla bakabilmek için iyimser bir insan olmanız sizi hafifletecek ve yardım edecek tek şey olabilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.