Netteki Blog

İşletme mezunlarının ne gibi iş olanakları vardır? Nelerdir?

28.02.2023
277
İşletme mezunlarının ne gibi iş olanakları vardır? Nelerdir?

İşletme mezunlarının iş olanakları nelerdir , Ülkemizde en çok tercih edilen üniversite bölümlerinden birisi de işletmedir. Dediğimiz gibi işletme çok popüler ama böyle olunca mezun olanların iş bulma şansı ne kadar olur ? Çünkü biliyorsunuz hangi bölüm çok tutuluyorsa o bölümde iş bulma olanağı her zaman düşük oluyor. Tabi gençler şunu da hatırlatmakta fayda vardır işletme çok geniş alanı kapsamaktadır bankacılıktan tutun kamu kurumlarına , mali müşavirliğine kadar bir sürü alan bulunuyor. Şimdi işletmeden mezun olmak için ders görüyorsunuz peki bu dersler nelerdir isterseniz onlara bakalım.

İşletme fakültesi 4 yıllık bölümden oluşmaktadır. Ders olarak ilk başta muhasebe işletme ,  Ekonomi , İş hukuku dersleri verilmektedir. Bir de Analiz yöntemleri gibi dersler bulunuyor. Genel olarak işiniz her zaman sayısallarla olacaktır yani sözel ders bulunmuyor. Bunların yanı sıra iktisatla alakalı dersler de veriliyor bunlar ; Makro İktisat , İngilizce ve İstatistik oluyor. Eğitimi sizlere kolay gelebilir fakat gerçekten bazı dersler aşırı derecede zor olabiliyor.

Nereden İş Bulabilirim , İlk olarak arkadaşlar özel sektörden işe başlayabilirsiniz. Özel sektörde size kaç yıllık mezunsunuz diye sorulacaktır 2 yıllık mı , yoksa 4 yıllık mı bu yüzden sizlere şunu hatırlatmak isterim Meslek Yüksek Okullarında işletme Yönetimi 2 yıllıktır bunu unutmayın. Bunların yanı sıra özel sektörde iş bulacaksanız kesinlikle okumuş olduğunuz Üniversitenin adı çok önemlidir size fayda sağlar. Eğer Üniversiteniz çok sağlam ise o zaman bankalarda veya finans kurumlarında daha kolay iş bulup çalışabilirsiniz.

isletme-mezunlari

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.