Netteki Blog

İphone Sim Yok Hatasının Çözümü Nasıl Yapılır

28.02.2023
251
İphone Sim Yok Hatasının Çözümü Nasıl Yapılır

Apple firması tarafından üretilen İphone’lar her ne kadar Android cihazlarla yarışıyor olsa da bazen bir takım hatalar vermiyor değil. Bu güne kadar hatalar yüzünden can sıkmış olan İphone akıllı cihazlar, yepyeni bir hata ile karşımızda.

İphone cihazlarda çok sık duymaya rastladığımız hatalardan birisi de Sim Yok veya Sim Kart Takılı Değil gibi mesajlar ile sim kartı görememesi.

Kullanıcılarının epey canını sıkan bu duruma bir kaç çözüm önerisi sunmaya çalışacağız. Eğer siz de bir İphone kullanıcısı iseniz ve böyle bir hata ile karşı karşıya kaldıysanız çözüm yollarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Uçak Modu:

Uçak modu hemen her telefonda bulunan ve telefonun sim kart ile irtibatını kesen bir moddur. Uçuş güvenliği açısından önemli olan bu mod uçak seyahati haricinde pek de kullanılmaz.

İlk olarak sim kartınızın telefonla olan ilişkisini kesip yeniden tanımlamasını sağlayacak olan bu modu kapatıp tekrar açmanızı öneriyoruz.

Telefonu Restart Etme:

Uçak modu yöntemi eğer probleminizi çözmediyse hemen her hatada kullanmayı denediğimiz bu yöntemi kullanabilirsiniz. Telefonunuzu kapatıp açmak çoğu hatanın giderilmesi için en çok kullanılan yöntemlerden birisi.

Sim Kartı Temizleme:

Eğer sim kartınızı yakın bir zaman diliminde cihazınıza yerleştirdiyseniz kirlenmiş veya çizilmiş olabileceğinden çıkarıp temizlemenizi öneriyoruz.

Özellikle sim kartınızın altın renkli olan bölümünü temizlemeniz ve mümkünse bu temizleme işlemi sırasında silgi kullanmanızı öneririz.

Son Versiyon Mu?:

Cihazınızın sahip olduğu sistemin yüklü olan son versiyon olup olmadığını kontrol edin. Bunun için ayarlar menüsünden genel ve hakkında yollarını izleyebilirsiniz.

Yer Değiştirme:

Yukarıda saydığımız yollardan hiç birisi problemi gidermediyse sim kartınızı başka bir cihazda ve başka bir sim kartı kendi cihazınızda denemenizi öneriyoruz.

Apple Servisi:

Tüm anlatılanlar neticesinde problem giderilemediyse yapacağınız tek şey bir Apple servisine müracaat etmek olacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.