Netteki Blog

İnstagramda Hesap Silme Nasıl? İşte Detaylar!

28.02.2023
411
İnstagramda Hesap Silme Nasıl? İşte Detaylar!

2010 yılında sosyal medya hayatına başlayan İnstagram, fotoğraf paylaşımıyla işe başlamıştı. Ancak şimdi hikayeden, video gibi özelliklere kadar çok daha geniş ve faklı özelliklere büründü.

Bunun yanında Instagram milyonlarca kullanıcıya ulaştı. Ancak bu hızlı yükseliş yanında daha farklı sorunları da getirdi.

Çoğu insan zamanla yaptığı paylaşımlardan memnun olmamaya başladı. Neyse ki Instagram bu konuda yeterince açık davranıyor.

İnstagramda Hesap Silme

Sosyal medyanın devlerinden olan Instagram, hesabınızı geçici olarak dondurma ya da kalıcı olarak silme seçenekleri sunuyor.

Ancak dikkat etmelisiniz. Eğer hesabınızı kalıcı olarak silerseniz, hesabınızdaki tüm resim ve diğer paylaşımlar da silinir.

Üstelik aynı adlı bir hesap da açamazsınız. Bu yüzden iyice düşünün ya da paylaşımlarınızı başka bir yere yedekleyin.

İnstagram hesabınızı geçici olarak dondurmak ya da kalıcı olarak silmek için doğrudan uygulamaya değil de ayrı bir sayfaya gitmeniz gerekiyor. Su internet sayfası da yine Instagram’ın resmi sayfası ancak her iki işlem için de iki ayrı linke gitmeniz gerekiyor.

Instagram Hesabını Geçici Olarak Dondurmak İçin

Öncelikle aşağıdaki linke gitmeniz gerekiyor.

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

Burada karşınıza kullanıcı adı ve şifre isteyen bir ekran çıkar. Gerekli yerleri girdikten sonra açılan sayfada Profili Düzenle seçeneğinde en altta “Hesabımı geçici olarak kapat” seçeneğine tıklayın.

Açılan sayfada size neden hesabınızı dondurmak istediğinizi sorar. Gerekli alanları doldurup şifrenizi girin ve onaylayın.

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Hesabınızı kalıcı olarak silmek için aşağıdaki linke tıklayın.

https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Daha sonra açılan sayfada neden hesabınızı silmek istediğinizi belirtmeniz istenir. Size sunulanlardan birini seçin.

Daha sonra sizden şifrenizi tekrar ister. şifrenizi de girdikten sonra onaylayın ve Instagram hesabınız kalıcı olarak silinsin.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.