İnstagramda Hesap Dondurma Silme Nasıl Yapılır?

Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya ortamlarından birisi. İlk olarak 2010 yılında adını duyuran bu platform o zamanlar sadece fotoğraf paylaşımı yapmaya olanak sunuyordu.

Daha sonra videodan seslere hatta “Hikaye” adı verilen özelliklere kadar çok farklı şeylere ulaştı. Artık akıllı telefon kullanıcılarının hemen hepsinde Instagram uygulaması var.

Ancak bazen kullanıcılar çeşitli sorunlarla hesaplarını geçici olarak dondurmak ya da kalıcı olarak silmek istiyorlar. İşte bunun için Instagram iki farklı uygulamaya gidiyor.

Öncelikle uygulama üzerinden değil web portalı üzerinden bu işlemleri yapabiliyorsunuz. Ancak hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizde çok dikkatli ve emin olmalısınız.

Çünkü çoğu sosyal medya platformunun aksine Instagram bu konuda katı ve kesin çizgilere sahip. İlk olarak hesabınızı kalıcı olarak sildiğinizde onu bir daha hiçbir şekilde geri getiremiyorsunuz.

Bu yüzden silmeden önce verilerinizi bir yere indirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca silinen hesapla aynı isimde başka bir hesap ta açamıyorsunuz. Bu yüz de hesabınızı silmek istediğinize iyice emin olmalısınız.

Instagram Hesap Silme Ve Dondurma İşlemleri

Hesabınızı geçici olarak dondurmak için web üzerinden şu linke girip kullanıcı adı ve şifreyle giriş yapmalısınız.

Sonrasında ise hesap ayarlarından en alttaki hesabımı dondur seçeneğini tıklayıp sizden istenen bilgileri girmeniz gerek. Ayrıca neden hesabınızı dondurmak istediğinizi de soracaklar. Link:

https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

Kalıcı olarak hesabınızı silmek istediğinizde yine benzer bir linke girip kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz. Sonrasında karşınıza çıkan ekranda hesabınızı kalıcı olarak silmek istediğinizi belirtin.

Yine sizden neden hesabınızı silmek istediğinizi öğrenmek için bazı seçenekler sunacaklar. O seçeneklerden uygun olanını seçin. Daha sonra onaylayın. Ve hesabınız silinsin. Link:

https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/

Bu iki adresi Instagramın web adresinde de bulabilirsiniz. Hatta hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce 1 ay kadar geçici olarak hesabınızı dondurabilirsiniz. Böylece isterseniz hesabınızı tekrar kullanabilirsiniz.

Yorum Yapın