Netteki Blog

insan hakları haftası ile ilgili yazı kısa

28.02.2023
235
insan hakları haftası ile ilgili yazı kısa

İnsan Olmanın En Büyük Gerekliliği Sevgi
İnsanı insan yapan temel unsurların başında da sevgi gelmektedir. Ayrıca sevgi en büyük temel ihtiyaçlarımızdandır.
Nasıl ki bir insan su içerek susuzluğunu gideriyorsa, sevgi görerek de sevgisizliğini giderecek ve psikolojik olarak kendisini daha iyi hissedecektir.

Bu sıcacık duyguyu sadece insanlara karşı değil, kimi zaman hayvanlara kimi zaman da bitkilere karşı hissedebilir insan. Çünkü sevgi, özünde bir insanı değil bir değeri taşımaktadır.

Hiç bir bedel ödemeden alabileceğimiz en büyük güzellik şüphesiz ki sevgidir. Bir arkadaşının ona sıkıca sarılmasını kim istemez ki? Ya da annenizin sizi sarıp sarmaladığı o an hissettiğiniz duyguyu kim tarif edebilir ve hangi para bu duyguları satın alabilir?

Dünyanın neresine giderseniz gidin, aynı dili konuşmadığınız, kültürünü tanımadığınız insanların arasında bile sevginizi anlatabilecek o kadar çok şey bulursunuz ki…

Birine sarılmak, elini tutmak, gözlerinin içine bakmak, bir çocuğun başını okşamak, sıcacık sarılmak ve bunun gibi sınırsız bir çok hareket sizin sevginizi göstermeye yetecektir.

Kalbinizin içinden bir sıcaklık aktığını hissedecek ve sevgi sizin gözlerinizi daha ışıl ışıl, canlı yapacaktır.
Yüzyıllar süresince şiirlere konu olmuş, şarkılar yazdırmış, resimler çizdirmiş olan sevgi binlerce masal ve efsanenin de çıkmasına neden olan oldukça yüce bir duygudur.

İnsanın tüm kötülüklerden arınmasının en güzel yolu bir çocuğun başını okşama, birine sarılmak ve insan olduğun hatırlamaktır.

Çünkü sevgi, ayrımsızdır. Fark gözetmeksizin koşulsuz sevmek, insanın ulaşabileceği en yüksek değerlerden biridir.
Bu değere ulaşmak tamamen insanın elindedir. Dünyanın daha güzel bir yer olması için sevmeli, yüreğimizde sevgiyi hissetmeli, el ele vererek çok daha iyi yaşam alanları için sadece sevmeli, sevilmeli ve huzur içinde yaşamalıyız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.