Netteki Blog

İbrahim Saraçoğlu Kırışıklık Kremi Avokado Tarifi

28.02.2023
889
İbrahim Saraçoğlu Kırışıklık Kremi Avokado Tarifi

Kırışıklıklar özellikle yaş ilerledikçe ortaya çıkmaktadır ancak bazı durumlarda kullanılan kozmetik ürünlerin ve genetik faktörlerin etkisiyle de daha erken yaşta kendini gösterebilir. Kırışıklıklar özellikle kadınlar tarafından büyük bir rahatsızlık kaynağı olmaktadır.

Piyasada kırışıklara iyi geldiği belirtilen cilt maskeleri, kremler hatta yağlar satılmaktadır. Ancak bu ürünler hem çok pahalıdır hemde içlerinde bazı kimyasal maddeler bulunmaktadır.

Ayrıca içerisinde bulunanlar sebebiyle alerjik reaksiyonlara da sebep olabilirler. Bu nedenle sizlere tamamen doğal içerikler ile, çok kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bir kremden bahsetmek istiyoruz.

Bu krem İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen bir krem ve avokadolu kırışıklık kremi olarak biliniyor. Ayrıca bu krem sadece kırışıklıklarınıza değil: cildinizde bulunan lekelere ve sivilce izlerine de etki edecektir.

Gerekli Olan Malzemeler

Avokado

Aynı Safa Bitkisi

Su

Kırışıklık Kreminin Yapılışı

İlk olarak yapmanız gereken şey aynı safa isimli bitkiyi, bir bardak suyun içerisinde yaklaşık olarak beş dakika kadar kaynatmak. Aktarlardan kolaylıkla temin edebileceğiniz bu bitkiden, yapacağımız karışımda 9 gram kullanacağız.

Aynı safa kaynama aşamasındayken avokadodan 2 çorba kaşığı alarak bir kabın içerisine iyice ezin. Ezmiş olduğunuz avokadonun içerisinde, kaynamış olan aynı safanın suyundan 2 tatlı kaşığı olacak şekilde koyun.

Krem kvamına gelene kadar güzelce karıştırın. Yüzünüzü kullandığınız bir yüz temizleyicisi veya sabun yardımı ile temizledikten sonra, cildinize yedirerek hazırladığınız bu kremi uygulayın.

İsterseniz boyun ve dekolte bölgesine de uygulayabilirsiniz. Uygulamanın ardından 1 ila 2 saat arasında bekledikten sonra ılık suyla cildinizden kremi temizleyin.

İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği bu kremi, fayda görebilmek adına düzenli olarak haftada iki kez uygulamalısınız. Bu uygulamaların ardından bir ay gibi kısa bir süre içerisinde faydasını büyük ölçüde hissedebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.