Netteki Blog

Hz. Muhammed (S.a.v) Efendimiz yazılı güller ve resimler

28.02.2023
901
Hz. Muhammed (S.a.v) Efendimiz  yazılı güller ve resimler

Müslümanlık için oldukça büyük bir önem sahip olan son peygamber Hz. Muhammed (s.a.v) için pek çok simgesel öge mevcuttur fakat gerek tasavvuf edebiyatında gerek halk arasında onu tasvir etmeye yarayan önemli simgelerden bir güldür. Muhammed yazılı güller pek çok yerde insanların karşısına çıkabiliyor ve pek çok mecrada kullanılabiliyor.

Muhammed yazılı güller Müslümanlar arasındaki özel günlerde, dini bayramlarda, tasavvufi temelli programlarda aktif olarak kullanılıyor.

İnternet âlemine, sosyal medya hesapları içinde faal olarak kullanılan bu resimler manevi duyguya bir nebze olsa da ışık tutabiliyor.

Muhammed yazılı gül resimleri hareketli ya da durağan bir şekilde tasarlanabilir. Hareketli olan resimle daha çok tercih ediliyor. Bu resimlere ulaşmak oldukça kolaydır.

Muhammed yazılı gül resimleri kullanmak isteyen kişiler cep telefonları için tasarlanan görselleri de kullanabilir, MMS ya da whatsapp gibi görsel içeriklerin kolaylıkla aktarım sağlanabildiği aplikasyonlar aracılığı ile paylaşabilir.

Bu yazılı görsellerin üzerinde gül ile beraber Hz. Muhammed (s.a.v) yazabileceği gibi çeşitli ayetler, naatlar, nidalar ile zenginleştirilmiş şekilleri de bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.